Livesport hráč kola české ligy: Veterán z Brna díky hattricku už vládne střelcům

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč kola české ligy: Veterán z Brna díky hattricku už vládne střelcům
Střelec hattricku Jakub Řezníček.
Střelec hattricku Jakub Řezníček.
Profimedia
Odepisovali ho, ale on se prostě vrací a ukazuje, že stále má co říct. Ba co víc, už se dotáhl na čelo tabulky střelců a pokud se připočtou góly, které připravil, tak je nejproduktivnějším fotbalistou FORTUNA:LIGY. Jakub Řezníček je prostě v aktuální sezoně k nezastavení. Pardubicím vstřelil hattrick a navzdory pražskému derby si řekl o velkou pozornost.

Jakub Řezníček (FC Zbrojovka Brno)

Když mu před rokem a půl ukázali dveře v Teplicích, mělo se za to, že to pro veterána Řezníčka je dost možná konec ligové kariéry. On se ale vrátil. A brány elitní soutěže neotevřel, nýbrž je rozrazil z pantů! V dresu podceňovaného nováčka z Moravy nasázel od startu ročníku už devět gólů a svým chladnokrevným počínáním v koncovce je dost možná nejspolehlivějším útočníkem ligy.

Dokázal to i o víkendu v Ďolíčku, kde po krásných souhrách se spoluhráči sestřelil třemi góly Pardubice. Byl to jeho třetí prvoligový hattrick a pomalu ožívá i vidina vstupu do Klubu ligových kanonýrů. Řezníček je aktuálně na čísle 86 a chybí mu 14 přesných zásahů do sta.

Zajímavé je to, že všechny góly dal Řezníček v aktuální sezoně na hřištích soupeřů a až na dva případy to vždycky znamenalo vítězství. I proto je Zbrojovka na solidním osmém místě a on na čele střelecké listiny.

"Statistiky trochu sleduju, na nějaké hodnocení je však příliš brzy. V první řadě musím poděkovat klukům, že mi šance připravují. Brno mě bralo s tím, že skórovat umím, góloví útočníci navíc v lize moc nejsou. Zatím to funguje tak, jak má, tak snad to bude pokračovat," uvedl Řezníček po vítězství.

Filip Kubala (FC Hradec Králové)

"Chyť mě, když to dokážeš!" Název slavného filmu s Leonardem DiCapriem o jednom vykutáleném podvodníkovi se skvěle hodí i na to, co v zápasech předvádí útočník Hradce Filip Kubala. V holportu s ranařem Danielem Vašulínem jsou totiž často k neudržení. Kubala sice promění až každou třetí vyloženou šanci, svou aktivitou hraje ale prim.

Platilo to i v duelu na hřišti mátožných Českých Budějovic, kde si po pauze otevřel svojí show. Oslabenému soupeři vstřelil dvě krásné branky, několikrát byl blízko hattricku. Ten sice nedal, v závěru však nachystal gól pro Matěje Koubka. Připsal si tak hned tři hráčské body, celkem jich nasbíral už osm a v ligové produktivitě se dělí o hezké šesté místo. "Prospělo nám, že krátce po přestávce dostal soupeř červenou kartu. Vycítili jsme šanci, kterou jsme za chviličku dokázali využít. Kubala se trefil po delší době, probudil se v tu pravou chvíli," těšilo úspěšného kouče Votroků Miroslava Koubka.

Daniel Mareček (FK Mladá Boleslav)

Svůj vůbec nejlepší ligový zápas o víkendu prožil čtyřiadvacetiletý záložník Mladé Boleslavi Daniel Mareček. A to paradoxně proti svým Bohemians, které ho do města škodovek poslali v létě hostovat. Ve vzájemném duelu ho nechali nastoupit, dnes už by takovou chybu možná neudělali…

Dravý středopolař se jim totiž “odměnil“ hned dvěma góly. Oba byly klíčové, oba padly v závěrech obou poločasů. Nejprve ještě před odchodem do šaten srovnal na 1:1, na konci zápasu ekvilibristickým způsobem dokonal snovou otočku (4:3). Navíc měl i další šance, svou neúnavnou pracovitostí naháněl klokanům děs a hrůzu. Výrazně se tak zasloužil o to, že zatímco Středočeši vůbec poprvé v sezoně doma zvítězili, Pražané naopak okusili první porážku venku.

Václav Jurečka (SK Slavia Praha)

A na závěr Václav Jurečka, jenž se stal jedním z hrdinů velkého pražského derby. Hrál ho poprvé v životě, na place si však počínal jako protřelý mazák. Skóre otevřel už v 5. minutě, kdy po chybě stopera Martina Vitíka poslal svůj tým neomylně do vedení. Ještě do přestávky Slavia přidala další góly, odvěkého rivala znemožnila. Vynikl přitom i další moment, v němž právě Jurečka přetlačil u lajny Caspera Höjera a pak poslal skvělou nahrávku do vápna, odkud Peter Olayinka pojistil náskok sešívaných. Zápas tak skončil debaklem Sparty, klíč od hlavního města si přeberou fotbalisté z Edenu.