Livesport hráč kola české ligy: Probuzený Ladra, senegalský přízrak i fantom z Hradce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč kola české ligy: Probuzený Ladra, senegalský přízrak i fantom z Hradce
Livesport hráč kola české ligy: Probuzený Ladra, senegalský přízrak i fantom z Hradce
Livesport hráč kola české ligy: Probuzený Ladra, senegalský přízrak i fantom z HradceProfimedia
Konec dlouhého půstu. Tomáš Ladra (25) dal zapomenout na suché období bez gólu, když znovu v Českých Budějovicích zaznamenal přesné zásahy rovnou dva a vysloužil si tak místo na trůnu pro Livesport hráče 7. kola FORTUNA:LIGY. Konkurence však byla velká: teplický objev Gningue (23), fantom v brance Votroků i slávistický žolík Lingr (23).

Tomáš Ladra (Mladá Boleslav)

Do sestavy se dostal na úkor veterána Milana Škody. Nikoliv kvůli špatné výkonnosti svého spoluhráče, který v aktuálním ročníku FORTUNA:LIGY vstřelil už čtyři branky, ale s ohledem na náročný program. Trenér Mladé Boleslavi Pavel Hoftych totiž zkušené duo Škoda, Matějovský posadil po středečním souboji s Hradcem Králové pouze na lavičku a příležitost tak dostali jiní, například také Tomáš Ladra. "Věděli jsme, že Mára Matějovský je hodně unavený, protože v zápasech vždy jede naplno. U Škoďáka (Milana Škody) to bylo podobné," odůvodnil absenci klíčových mužů Hoftych.

A se svým tahem rozhodně neprohloupil. Důvěra, kterou tentokrát vložil do Tomáše Ladry, mu byla po zásluze splacena. K 18 ligovým brankám totiž odchovanec Středočechů přidal další dvě a zakulatil tak svůj gólový účet v nejvyšší české soutěži. Bylo na čase, však na gólovou radost čekal od dubna minulého roku. I tehdy se trefil proti Dynamu na Střeleckém ostrově. "U prvního gólu mě to jenom učesalo, u toho druhého jsem naznačil střelu a uklidil podél gólmana," okomentoval gólové akce jejich zakončovatel, který nakonec stanovil konečný výsledek 2:0 ve prospěch svého týmu.

Další hvězdy víkendu

Abdallah Gningue (Teplice)

Už dva přesné zásahy a dvě asistence má na kontě senegalský objev Teplic. Severočeši angažovali Abdallaha Gningueho před sezonou z Vlašimi a zatím se zdá, že udělali velmi dobře. Nebýt rychlého forvarda, “skláři” by dost možná doma Jablonec neporazili, však o poločase prohrávali 1:2.

Druhá půle byla ovšem z pohledu domácích diametrálně odlišná. "O přestávce byla v kabině zasloužená bouřka, něco jsem tam asi zlomil, odnesly to nějaké tabule. Ale pak se nám povedl ten obrat," citoval Jiřího Jarošíka jablonecký klubový web. Pod zmíněnou otočkou se přesným zásahem a šťastnou asistencí podílel i Gningue, který si na českých ligových trávnících pomalu začíná říkat o pozornost.

Statistiky zápasu Teplice - Jablonec

Ondřej Lingr (Slavia Praha)

O pozornost si řekl už před vstupem na hřiště. Ondřej Lingr, který se nevešel do základní sestavy pražské Slavie na Slovácku, přispěchal zhruba po hodině hry k postranní čáře. Ve sprintu. S odhodláním, které okamžitě přenesl na trávník v Uherském Hradišti. Takřka ihned se dostal do šance, když hlavičkoval těsně nad. Blízko byl ještě jednou, akrobatické zakončení z voleje však hostům radost nepřineslo.

Jeho moment přišel v 72. minutě, kdy se prosmýkl kolem Michala Kadlece a sudí Zelinka nařídil pokutový kop. Kontroverzní rozhodnutí, které Slavii zařídilo alespoň bod, nic nemění na přínosu Ondřeje Lingra pro hru sešívaných. "Podal skvělý výkon. Přinesl nám dravost a nebezpečnost. Je pro nás velmi důležitý, jeden z nejdůležitějších," pěl ódy na jeho adresu trenér Jindřich Trpišovský.

Statistiky zápasu Slovácko - Slavia

Michal Reichl (Hradec Králové)

Poslední a velkou hvězdou víkendu je fantom z královéhradecké branky Michal Reichl. Skvělý výkon odchovance Sigmy Olomouc přidělal další vrásky na čelo trenéra Baníku Pavla Vrby. Bezchybný brankář Votroků totiž přiváděl hosty z Ostravy k šílenství, když likvidoval jednu velkou šanci za druhou.

Nejlepší zákrok si schoval na minutu 42., kdy reflexivně vyrazil hlavičku Jiřího Klímy. "Asi to byl nejtěžší zákrok. Byl jsem trošku nakročený na centr a musel se přesouvat na přední tyč. Byl jsem hodně nízko, normálně tak nízko nechytám, takže jsem to tahal trošku za sebou," okomentoval zásadní moment zápasu sám Reichl. Ještě více práce měl ve druhé půli, kterou domácí dohrávali od 56. minuty o deseti. Ve všech případech však zůstal klidný, díky čemuž svému týmu výrazně pomohl k zisku nakonec cenného bodu.

Statistiky zápasu Hradec Králové - Ostrava