Pět událostí ligového kola: Jasné derby, hattrick i hráč, který setnul svůj tým

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pět událostí ligového kola: Jasné derby, hattrick i hráč, který setnul svůj tým
Pět událostí ligového kola: Jasné derby, hattrick i hráč, který setnul svůj tým
Pět událostí ligového kola: Jasné derby, hattrick i hráč, který setnul svůj týmProfimedia
Derby pražských "S" žádnou napínavou podívanou nenabídlo a z hitu FORTUNA:LIGY toho moc nebylo. Už po půlhodině bylo o vítězi jasno, druhý poločas se pouze dohrával. V duelech Hradce Králové byla k vidění už devátá červená karta, další vítězství však pro tým kouče Miroslava Koubka znamená dotažení se na Spartu. Čistým hattrickem sestřelil Pardubice Jakub Řezníček (34). Podobný kousek v nejvyšší soutěži předvedl naposledy v březnu roku 2018.

Další Řezníčkův zářez

Po čtyřech zápasech bez vítězství se Zbrojovka Brno konečně dočkala a v rámci 13. kola vyhrála v Ďolíčku nad Pardubicemi 3:1. O všechny branky se postaral útočník Jakub Řezníček, jenž je nyní s devíti góly zároveň nejlepším střelcem soutěže. "Musím za to poděkovat klukům, kteří mi šance připravili. Všechny góly jsem takhle chtěl dát, povedlo se," usmíval se po skvělém výkonu brněnský útočník. Stal prvním hráčem Zbrojovky od května roku 2005, kterému se povedlo dát v nejvyšší soutěži hattrick. Tehdy se zaskvěl Luděk Zelenka na hřišti Drnovic (3:1).

Pro Řezníčka šlo už o čtvrtý hattrick v seniorské kategorii. Vůbec první zapsal za Sigmu Olomouc v březnu roku 2018, tehdy byl také čistý. Před dvěma lety v dresu Teplic sestřelil v boji o udržení Zlín, loni čtyřmi góly ve druhé nejvyšší soutěži sám deklasoval Jihlavu.

Statistiky utkání Pardubice – Brno

Plzeň přišla o dva hráče

Druhé ligové vystoupení pod Pavlem Hapalem se Baníku výsledkově nepovedlo, ale v Plzni se možná žádné zázraky neočekávaly. O vítězství Viktorie rozhodli svými góly Lukáš Kalvach, Jan Kliment a Jhon Mosquera. Hned dva ze střelců však budou lídrovi příště chybět.

Po půlhodině totiž kvůli zranění musel střídat Kliment, po vstřelené brance se pak šel radovat Mosquera a ukázal na tričku pod dresem vzkaz své rodině, jíž dával najevo radost z narození své druhé dcery. Za to inkasoval čtvrtou žlutou kartu v sezoně, což znamená automatický distanc na jeden zápas. "Tohle byla hovadina, takhle dostávat karty nechceme," zlobil se trenér Michal Bílek nad Mosquerovým počínáním a jedním dechem dodal, že hráče nemine od klubu pokuta. Zatímco Kolumbijec bude chybět jen v utkání proti Zlínu, u Klimenta bude absence jistě delší. „Podstoupí ještě vyšetření, dobře to ale nevypadá,“ dodal Bílek. 

Statistiky utkání Plzeň – Ostrava

Devátá červená v zápasech Hradce

V duelech Hradce Králové byla letos k vidění už devátá červená karta. Tentokrát se ale nenechal vyloučit žádný svěřenec kouče Miroslava Koubka, nýbrž českobudějovický Lukáš Havel. A hosté přesilovou hru na jihu Čech dokonale zužitkovali. Hrdinou utkání se stal Filip Kubala, který po téměř měsíci ukončil střelecké trápení a ke dvěma gólům přidal i asistenci. Hradec se tak pohodlně udržel na čtvrté pozici a navíc se bodově dotáhl na třetí Spartu.

Statistiky utkání České Budějovice – Hradec Králové

Bohemku setnul její hráč 

Bohemka potvrdila v Mladé Boleslavi status ofenzivně laděného týmu a v zápase třikrát vedla. Hned dvě penalty proměnil Roman Květ. Druhou branku přitom proměnil už ve chvíli, kdy hosté hráli kvůli vyloučení Adama Jánoše v deseti. Jenže "klokani" v oslabení nakonec vedení neudrželi a Mladá Boleslav skóre otočila. Vítěznou branku a zároveň svůj druhý gól v zápase dal v nastavení Daniel Mareček.

Přitom 24letý záložník je hráčem Bohemians 1905 a v Lokotrans Aréně pouze hostuje. Oba soupeři ale tentokrát výjimečně neaktivovaly dohodu o hostování a vedle Marečka tak za hosty mohl hrát útočník Ladislav Mužík. Zatímco ten během 20 minut nic nestihl, Mareček dvěma góly potopil svůj kmenový tým. "Danovi góly přeju, ať si to užije," utrousil po utkání kouč poražených Jaroslav Veselý. A trenér domácích Pavel Hoftych stihl poznamenat, že z Marečkova hostování se brzy stane přestup.

Statistiky utkání Mladá Boleslav – Bohemians

Čtyři střely, čtyři góly

V naprosto jednoznačnou podívanou se vyvinulo derby pražských "S". Hotovo bylo už po půlhodině, kdy brankář Matěj Kovář potřetí lovil míč ze své sítě. Ještě před poločasovou přestávkou zvýšil skóre na 4:0 Peter Olayinka a stanovil nový historický rekord. Za dlouhých 97 let Slavia nikdy Spartě nedala čtyři góly během první půle.

Sešívaní byli od prvních minut agresivnější a za vítězstvím šli velmi přesvědčivě. V duelu vyslali přesně čtyři střely na branku, jejich efektivita tedy byla stoprocentní. To Sparta nepředvedla nic, za celé utkání měla jedinou střelu, a to ještě mimo tři tyče. "Ostudná první půle. Způsob, kterým jsme reprezentovali náš klub, je neakceptovatelný. Jediné co mohu je se omluvit všem sparťanským fanouškům," hlesl zklamaný kouč poražených Brian Priske.

Druhá půle ale byla pro všechny fanoušky velkým zklamáním. K vidění nebyla žádná střela mezi tři tyče a derby se pouze dohrávalo. Takové utkání si zcela jistě zasloužilo lepší konec.

Statistiky utkání Slavia – Sparta