Livesport hráč týdne české extraligy: Mistr comeback i ochránce ohrožených

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč týdne české extraligy: Mistr comeback i ochránce ohrožených

Dominik Furch je jistotou v brance Brna.
Dominik Furch je jistotou v brance Brna.Profimedia
Tipsport extraliga uzavřela první čtvrtinu sezony a síly se zase mírně přeskupily. Válí například Kometa a Karlovy Vary, jimž se na začátku příliš nedařilo. Brňany táhne Dominik Furch (32), Západočechy jiný zkušený matador Tomáš Rachůnek (31). Zvadlé České Budějovice pak křísí Lukáš Pech (39) s téměř čtyřmi křížky na krku. Titul Livesport hráč kola české extraligy si vysloužil první z nich, který svými zákroky zastínil útočné parády svých soupeřů i spoluhráčů v poli a postaral se o to, že ocenění podruhé za sebou putuje za mužem v masce.

Dominik Furch (Kometa)

Tři zápasy, tři výhry, pouhých pět inkasovaných branek a v neděli večer to vše korunované vychytanými nájezdy na ledě rozjetých Varů. Navrátilec ze švédského Färjestadu si pomalu začíná podmaňovat extraligu. A to přitom neměl minulý týden za soupeře žádná ořezávátka. Vedle silných Vítkovic, jež už do Brna přijely s uzdraveným americkým snajprem Muellerem, následně v O2 areně udržel zkrátka i Spartu.

A v největší hale v republice si vzpomněl, jak tam kdysi válel v dresu Slavie. Od té doby uběhlo sedm let, když tam nastoupil naposledy… "Pamatuju si první utkání, co jsem tady měl možnost chytat za Slavii v 17 letech v duelu s Vítkovicemi," usmál se. "A ten návrat se povedl – byl vítězný, takže parádní. Bylo tam dost zákroků, docela jsem se zapotil, měl jsem i dobře postavené tyčky, takže krásný pocit," pochvaloval si Furch.

K výhře na ledě spolufavorita na titul dopomohl 36 úspěšnými zákroky včetně dvou v těžkých situacích proti ostrostřelci Řepíkovi. Ve Varech se zaskvěl znovu, když například pochytal při závěrečných penaltách všechny pokusy domácích a s úspěšností zákroků 93,78% vévodí v tomto ohledu celé soutěži.

Další hvězdy týdne

Lukáš Pech (České Budějovice)

Skutečný šlechetný rytíř. Budějovický kouč Jaroslav Modrý se v polovině úterního duelu s Plzní viděl, jak si v trenérské kanceláři na jihu Čech vyklízí své věci. Západočeši vedli 2:0 a pokud by stav udrželi, Modrý by podle ultimáta vedení klubu přišel o místo.

Pech to ale nevzdal, gólem a asistencí zápas pomohl vyrovnat a pak přidal i vítězný nájezd. Tenhle model málem zopakoval i v duelu s obhájcem titulu z Třince, jen s tím rozdílem, že při penaltě jej zastoupil Štencel. Možná bude Modrý přemýšlet, jestli se nepodělí o vítězné bonusy…

Tomáš Rachůnek (Karlovy Vary) 

Za minulý týden neposbíral nikdo víc bodů než on. Šest čárek za dvě trefy a čtyři gólové pasy navíc byly pro lázeňský tým pravým bododárným pramenem. V nesmírně vyrovnaném pořadí jsou Západočeši osmí, Rachůnek ve sledovaném období v každém ze tří utkání zvládl dva body. Pro jeho tým dobrá záruka toho, že vždycky může čekat aspoň dva góly.

Aktuální tabulka extraligy
Aktuální tabulka extraligyFlashscore