Sparta nezvládla duel v Třinci, šlágr vyhrál mistr. Do čela tabulky vyskočily Vítkovice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta nezvládla duel v Třinci, šlágr vyhrál mistr. Do čela tabulky vyskočily Vítkovice
Aktualizováno
Sparta nezvládla duel v Třinci, šlágr vyhrál mistr. Do čela tabulky vyskočily Vítkovice
Sparta nezvládla duel v Třinci, šlágr vyhrál mistr. Do čela tabulky vyskočily VítkoviceProfimedia
Šlágrem 11. kola Tipsport extraligy byla bitva úřadujícího mistra z Třince s ambiciózní Spartou. Výhru domácích 4:2 trefil ve 46. minutě slovenský útočník Tomáš Marcinko (34). Třetí porážku v řadě zaznamenali hokejisté Litvínova, kteří prohráli na ledě Mladé Boleslavi 3:4 a zůstávají s osmi body poslední. Lídrem jsou Vítkovice.

Hradec Králové vyhrál v Mladé Boleslavi 2:0 a připsal si druhou výhru z posledních pěti zápasů. Vítězný gól dal v čase 39:07 Lukáš Pajer a 36 sekund před koncem dovršil výsledek při power play do prázdné branky Jakub Lev. Finský gólman Henri Kiviaho udržel poprvé v sezoně čisté konto. Bruslařským klub v sedmém domácím duelu v ročníku teprve podruhé prohrál.

Statistiky utkání Mladá Boleslav - Mountfield

Plzeň porazila Litvínov 4:3 a po dvou předchozích porážkách znovu získala tři body. Indiáni sice během úvodních dvou třetin dvakrát vedli, ale Verva dokázala vždy gólově odpovědět. Nalomila je až trefa Petra Kodýtka v poslední minutě druhé části a nakonec vítězný gól juniora Adama Dvořáka ve 47. minutě. Poslední Severočeši tak čtvrtou porážkou za sebou podtrhli nepovedený vstup do sezony.

Statistiky utkání Plzeň - Litvínov

Hokejisté Olomouce podlehli doma Kometě 2:3 a klesli z prvního na třetí místo. Neuspěli po dvou porážkách za sebou. Brňané naopak vyhráli čtvrtý z posledních pěti duelů. Vítězný gól vstřelil Jakub Flek.

Statistiky utkání Olomouc - Kometa Brno

Pardubice zdolaly Liberec 1:0 v prodloužení a po dvou předchozích zaváháních opět vyhráli. Gól vstřelil v čase 62:25 útočník Lukáš Radil. Brankář Dominik Frodl udržel poprvé v sezoně čisté konto. Bílí Tygři, kteří dovedli poosmé z deseti utkání v ročníku duel do nastavení, neuspěli po sérii tří vítězství.

Statistiky utkání Pardubice - Liberec

Třinec porazil v repríze posledního finále Spartu 4:2. Obhájce titulu dvakrát prohrával po gólech Erika Thorella a Romana Horáka, vyrovnali Patrik Hrehorčák s Liborem Hudáčkem. Domácí rozhodli v poslední třetině, ve které skórovali Tomáš Marcinko a Martin Růžička. Ve čtvrté řadě Ocelářů nastoupil poprvé od konce v KHL útočník Samuel Buček, jehož příchod klub oznámil dvě hodiny před zápasem.

Statistiky utkání Třinec - Sparta

Karlovy Vary zdolaly České Budějovice 4:3 a na čtvrtý pokus v sezoně poprvé doma bodovali. Motor si připsal osmou porážku za sebou.

Statistiky utkání Karlovy Vary - České Budějovice

Vítkovice porazily v 11. kole Kladno 2:0 a posunuly se do čela tabulky. Dvěma góly se pod třetí výhru Ostravanů ve třetím zápase v domácím prostředí podepsal slovenský obránce Patrik Koch, jenž se prosadil v rozmezí 83 sekund v úvodu třetí třetiny. Brankář Aleš Stezka udržel podruhé v sezoně čisté konto. Rytíři prohráli pošesté v řadě a klesli na předposlední místo tabulky. Počtvrté z posledních pěti zápasů hráči Kladna nedokázali vstřelit gól.

Statistiky utkání Vítkovice - Kladno

Tabulka Tipsport extraligy