Livesport hráč týdne české extraligy: Rozjetý Mueller i neprůstřelný Novotný

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč týdne české extraligy: Rozjetý Mueller i neprůstřelný Novotný

Livesport hráč týdne české extraligy: Rozjetý Mueller i neprůstřelný Novotný
Livesport hráč týdne české extraligy: Rozjetý Mueller i neprůstřelný NovotnýProfimedia
V hokejové extralize se v uplynulém týdnu odehrála tři kola, ve kterých se svými výkony blýsklo hned několik hráčů. Prvním z nich se stal Peter Mueller (34), jehož Vítkovice stihly dva soutěžní duely. V nich se americký kanonýr prosadil dohromady třikrát. Pozornost si vysloužil také Filip Novotný (31). Ačkoli Mladá Boleslav ve dvou ze třech případů prohrála, gólman se vyznamenal čistým kontem proti Hradci Králové, kde musel čelit 49 střelám. Dařilo se také útočníkovi Andrejovi Kudrnovi (31) z Litvínova a Petrovi Kodýtkovi (24) z Plzně.

Peter Mueller (Vítkovice)

Americký kanonýr se prosadil ve dvou duelech v řadě. Zatímco v prvním utkání pečetil výhru svého týmu na domácím ledě do prázdné brány Brna, ve druhém případě zaznamenal dva důležité přesilovkové góly v duelu s Libercem. Ten nakonec Ridera vyhrála až po samostatných nájezdech, když v základní hrací době remizovala 2:2 právě díky trefám Muellera.

Vítkovičtí potvrdili, že v ofenzivě se jim letos daří. S 88 góly se pyšní nejlepším útokem ligy. Hokejisté Vítkovic navíc vyhráli pět utkání v řadě a v tabulce přeskočili Pardubice, momentálně se tak vyhřívají na první příčce. Útočníci Dominik Lakatoš a Roberts Bukarts jsou nejlepšími střelci týmu, jelikož se oba trefili shodně 13krát, Mueller ovšem odehrál pouze poloviční porci zápasu oproti svým kolegům. Na svém kontě má 10 přesných zásahů.

Další hvězdy týdne

Filip Novotný (Mladá Boleslav)

Do třech zápasů Bruslařů zasáhl v uplynulém týdnu brankář Novotný. Pouze v utkání s Hradcem Králové ovšem dokázali Mladoboleslavští zvítězit, a to i přes to, že na střely měli jasnou převahu 49:14 hokejisté Mountfieldu. Zkušený gólman nicméně všechny pokusy soupeře zneškodnil a umožnil svým spoluhráčům klání vyhrát 2:0.

"Byl jsem celou dobu soustředěný na každou střelu, protože když se kouknu zpátky, tak mi to teď zrovna dvakrát nešlo. Nuly si samozřejmě vážím, ale hlavní jsou ty tři body," řekl po zápase Novotný pro klubový web. Pro Bruslaře to bylo třetí vítězství v řadě, následně však dvakrát prohráli. Nejprve s Plzní 0:1 a poté s Třincem 0:3. S 36 body se tak aktuálně nacházejí na osmém místě ligové tabulky.

Andrej Kudrna (Litvínov)

Litvínov má po Kladně a Karlových Varech s 79 obdrženými brankami třetí nejhorší obranu v lize, útoku se ovšem daří. V posledním odehraném kole proto mohla Verva přestřílet Olomouc 5:3 a vytěžit z duelu všechny tři body. Od 37. minuty přitom prohrávala 1:3, v domácím prostředí ovšem zabrala a zvítězila.

Kudrna se v klání prosadil nejprve v čase 46:16 a vyrovnal jeho stav. Znovu se trefil také v 55. minutě, a připsal si tak rozhodující branku. Po něm už skóre duelu završil jen Matúš Sukeľ střelou do prázdné branky. Obrat domácích ocenil také trenér Karel Mlejnek. "Jsme strašně rádi, že se po nějaké době našemu týmu podařilo otočit utkání, které se nevyvíjelo příznivě," sdělil po zápase novinářům.

Petr Kodýtek (Plzeň)

Jedním ze soupeřů Litvínova byla v minulém týdnu také Plzeň. Ta si na úkor Vervy připsala vítězství 4:2, s Mladou Boleslaví si poradila těsně 1:0 a v neděli si vyšlápla na České Budějovice poměrem 4:1. Právě v tomto duelu zaznamenal dva góly Petr Kodýtek, který skóroval v časech 11:59 a 56:16. Jeho úvodní branka se nakonec stala vítěznou.

"Hlavně jsme chtěli mít tlak na bránu. Krásně mě tam našel Holi (Adrián Holešinský). Byla to povedená situace a myslím, že jsme to sehráli dobře," okomentoval svou druhou trefu v duelu nejproduktivnější hráč Plzně. Útočník Indiánů má na kontě kromě 10 branek také 14 asistencí, jednu z nich si připsal i v duelu s Litvínovem, celkově si tak za tři hrací dny připsal bilanci (2+1), bodově mlčel jen proti Bruslařům.