Livesport hráč týdne české extraligy: Neprůstřelný Dynamák i dva premiérové hattricky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč týdne české extraligy: Neprůstřelný Dynamák i dva premiérové hattricky

Roman Will v uplynulém týdnu vychytal dvě čistá konta a podržel svůj tým i v O2 areně.
Roman Will v uplynulém týdnu vychytal dvě čistá konta a podržel svůj tým i v O2 areně.Profimedia
Nejvyšší domácí hokejová soutěž uvedla v historii už svůj devátý týden, v němž výrazně zazářilo hned několik jedinců. O slovo se na extraligových stadionech hned dvakrát přihlásil Roman Will (30), který vynuloval soupeře z Mladé Boleslavi i Olomouce a po zásluze si vysloužil ocenění Livesport hráče týdne. Těsně v závěsu však dřímá velká konkurence v podobě Adama Najmana (21), jenž zaznamenal jako vůbec první hráč Liberce hattrick v derby s Mladou Boleslaví. Kdo další ozdobil svým výkonem první listopadový týden?

Roman Will (Pardubice)

"Wilda podal opět skvělý výkon," chválil svého brankáře po čtvrtečním vítězství 3:0 nad Olomoucí trenér Pardubic Richard Král. A slova na adresu Romana Willa byla zasloužená, však novic v brankovišti Dynama zažil dokonalý týden, když neobdržel gól 138 minut a 42 vteřin – dokud ho v neděli nepřekonal sparťan Sobotka – a navíc si připsal 100. vítězství v extralize!

Od té doby, co se bývalého gólmana Čeljabinsku podařilo překonat kladenskému Martinu Procházkovi, se rozhodl maskovaný borec v pardubickém dresu zamknout klec extraligového lídra a ve dvou zápasech v řadě udržel čisté konto.

To první ho těšilo mnohonásobně víc, když vychytal svou Mladou Boleslav. "Do Mladé Boleslavi se vždycky rád vracím. Zažil jsem tam hezké roky a rozjel svoji profesionální kariéru," vzpomínal po duelu, v němž pochytal 43 pokusů domácích, Will. Pardubický brankář má aktuálně na kontě dvě nuly stejně jako jeho kolega Dominik Frodl.

Další hvězdy týdne

Adam Najman (Liberec)

Tři různé góly. Pod břevno, mezi nohy a do odkryté klece. Adam Najman zapsal v pátek hattrick, když se prosadil jako vůbec první Bílý Tygr v historii třikrát do sítě rivala z Mladé Boleslavi. Liberecký mladík se zapsal do klubové historie, pomohl ukončit šest zápasů dlouhou sérii Severočechů bez vítězství a navrch předčil svého bratra, který stál na opačné straně.

Stejně jako Ondřej, věnuje i Adam svůj památný kotouč rodičům. "Ondřejův puk už mají, teď přibude i můj," usmíval se Najman po hattricku a dodal: "Skončí na poličce v obýváku."

Bodově se Najman zapsal také do průběhu nedělního utkání, když se asistencí na gól Jana Ordoše podepsal pod liberecké vítězství 4:3 v prodloužení.

Libor Hudáček (Třinec)

Čtyři góly, jeden hattrick. To vše ve dvou zápasech. Libor Hudáček nezačal v třineckém dresu zrovna nejlépe, v posledních dnech však nabírá jeho výkonnost na tempu. Po dvou brankách do sítě Karlových Varů se totiž slovenský snajpr zaskvěl i v devátém extraligovém týdnu.

Nejprve se jako jediný Ocelář prosadil ve slezském derby s Vítkovicemi a vybojoval tak pro tým úřadujícího šampiona alespoň bod. Ještě lépe si však vedl v neděli, kdy soubor trenéra Zdeňka Motáka přivítal na domácím ledě Kladno.

A ve WERK Aréně byla k vidění kanonáda. Oceláři nasázeli neškodným Rytířům osm branek, žádnou neinkasovali a navrch oslavovali hattrick svého nového střelce. Tři střely, tři góly a třetí hattrick v kariéře. Dětský zápas v Třinci zkrátka vyšel Hudáčkovi, stejně jako posledních sedm dní, na jedničku!

"Každého hráče to potěší a zvedne mu to sebevědomí," těšilo po zápase Hudáčka.

Adrián Holešinský (Plzeň)

"Od prvního momentu se v Plzni cítím velmi dobře," pronesl po vítězné premiéře v plzeňském dresu Adrián Holešinský. A bylo to vidět. Majitel olympijského bronzu se slovenským národním týmem se uvedl v duelu se Spartou (4:0) gólem.

A skvělý start do nového angažmá podpořil i ve druhém duelu za Indiány. Vítězství 5:4 v prodloužení v západočeském derby podpořil slovenský útočník dalším gólem a dvěma asistencemi.

Aby toho nebylo v prvních šesti dnech na západě Čech málo, prosadil se Holešinský po nádherném sólu také doma proti Liberci. Ani jeho krásná branka však porážku 3:4 v prodloužení neodvrátila.