Livesport hráč týdne české extraligy: Mistr přihrávky Holík a kat svého Třince

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč týdne české extraligy: Mistr přihrávky Holík a kat svého Třince

Livesport hráč týdne české extraligy: Mistr přihrávky Holík a kat svého Třince
Livesport hráč týdne české extraligy: Mistr přihrávky Holík a kat svého TřinceProfimedia
Hokejová extraliga má za sebou osmý hrací týden, ve kterém řádil brněnský Petr Holík (30). Útočník Komety si připsal ve dvou utkáních pět kanadských bodů (1+4), stal se nejproduktivnějším hráčem Moravanů, poskočil na druhou příčku v rámci bodování celé soutěže (19 bodů, 4+15) a vysloužil si titul Livesport hráče týdne. Kromě českého reprezentanta zazářil i třígólový David Cienciala (26) z Třince či maskovaný hrdina Motoru Jan Strmeň (30).

Petr Holík (Brno)

Na extraligových stadionech patří mezi nejmenší hokejisty, svými výkony však Petr Holík vyčnívá. S pouhými 171 centimetry nepatří mezi ty, kteří strhnou pozornost ostrým hitem, jeho předností je chytrost. Proto není divu, že elitní útočník brněnské Komety v aktuální sezoně nasbíral už patnáct asistencí – vůbec nejvíce ze všech.

Čtyři z nich přidal rodák ze Zlína v osmém extraligovém týdnu. Zazářil především v pátek, kdy třemi přesnými nahrávkami řídil vítězství nad Českými Budějovicemi (3:0). "Primární je tým. Vítěznou mentalitu musíme udržet co nejdéle," řekl zkušený centr po zápase s Motorem pro klubový web a vzápětí vysvětlil, proč nastoupil poprvé se zatmaveným plexisklem: "Není to jen na design, je to ze zdravotních důvodů."

Šikovný tvůrce hry bodově nezahálel ani v neděli. Kometa zavítala na Kladno, vstřelila pět branek a Holík byl u dvou z nich. Tu první sám vstřelil, čtvrtou pak připravil Radku Koblížkovi.

Další hvězdy týdne

David Cienciala (Pardubice)

Gólově v aktuální sezoně vesměs mlčel, do uplynulého týdne měl na kontě jedinou trefu – 9. října se prosadil proti Karlovým Varům. Od té doby vyšel David Cienciala pětkrát střelecky naprázdno a o slovo se znovu přihlásil až v poslední říjnový čtvrtek. A bylo to ve velkém stylu.

Novic v pardubickém dresu se totiž prosadil hned dvakrát a výraznou měrou tak přispěl k vítězství Dynama 3:2 nad Třincem. Ano, nad Oceláři, v jejichž dresu vlétl do extraligy. "Nevím, čím to je. Ale jsem rád, že se to povedlo," vyprávěl v rozhovoru pro iDNES.cz třinecký odchovanec, který se proti "svým" prosadil ve čtvrtém zápase už popáté.

Další gól přidal specialista na mistrovský tým i v neděli a přispěl tak ke kanonádě Východočechů 7:2. Aktuální lídr tabulky si zastřílel doma proti Plzni a Cienciala nabral formu, kterou v úvodu nové sezony postrádal.

Michal Řepík (Sparta)

Sparta sice v posledních dnech nezažívá úplně nejlepší období, neboť prohrála dvakrát v řadě a vstřelila pouze dvě branky. Její kapitán Michal Řepík však útočí díky svému středečnímu výkonu na extraligový rekord.

Pražané ve svém jediném úspěšném utkání osmého hracího týdne přivítali na ledě O2 areny Vítkovice a zvítězili 3:2. Zaznamenali shodný výsledek jako o tři dny dříve a znovu získali dva body. V obou případech se totiž rozhodovalo až v prodloužení.

A stejně jako s Mladou Boleslaví to vzal na sebe Řepík, který přidal už třetí branku v prodloužení v této sezoně. Tento čin se českému reprezentantovi povedl nejrychleji v extraligové historii – po 14 zápasech. Pokud se opora Sparty prosadí v "extra time" ještě jednou, vyrovná rekord Petra Sailera ze sezony 2002/2003.

Jan Strmeň (České Budějovice)

Při zranění Dominika Hrachoviny platí za jedničku Českých Budějovic a Motor se na jeho služby může spolehnout. Jan Strmeň nepatří mezi nejznámější maskované muže extraligy, pravidelně však ukazuje, že umí ze stínů slavnějších vystoupit.

Naposledy se "Steve", jak kabina Jihočechů Strmeňovi přezdívá, zaskvěl proti Mladé Boleslavi. Bruslaři na ledě Budvar arény vyprodukovali 34 střeleckých pokusů, brankář domácích však žádný z nich za svá záda nepustil zapsal si premiérovou nulu v sezoně.

"Dnes to bylo postavené na vynikajícím výkonu gólmana, který nás podržel v důležitých momentech," chválil svého svěřence po utkání trenér Jaroslav Modrý. "Děkuji klukům, kteří hlavně na konci padali do střel. Je to i jejich zásluha," těšilo Strmeně.