Lukáš zářil, v Boleslavi zastavil 50 střel. Jsem unavený, ale šťastný, usmíval se

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lukáš zářil, v Boleslavi zastavil 50 střel. Jsem unavený, ale šťastný, usmíval se

Jan Lukáš byl pro hokejisty Boleslavi velkým problémem.
Jan Lukáš byl pro hokejisty Boleslavi velkým problémem.Profimedia
Jeden z nejlepších výkonů v extraligové kariéře dnes předvedl brankář Olomouce Jan Lukáš (29) na ledě hokejistů Mladé Boleslavi. Pod vítězství Hanáků 3:2 po samostatných nájezdech se podepsal 50 zákroky ze hry a následně zlikvidoval i všechny tři nájezdy domácích. I díky němu se Olomouc posunula na čtvrté místo tabulky před dnešního soupeře.

"Snažil jsem se, měl jsem trošku štěstí, nějaké věci mě tam trefily, to mohlo průběh zápasu změnit," řekl Lukáš po zápase novinářům. Lehce jej uklidnil i fakt, že vedení Olomouce při zdravotních problémech týmové jedničky Branislava Konráda angažovalo Jakuba Sedláčka. "Připravoval jsem se furt stejně, ale je to klidnější, když člověk ví, že jsme tady na to dva. Trošku to uklidní," přiznal devětadvacetiletý gólman.

Podle aktuálního zápisu si Lukáš připsal 50 zákroků, což ale mohou statistici ještě dodatečně upravit. Podobnému počtu střel čelil v extralize podruhé v kariéře, v únoru 2019 si stejný počet zákroků připsal v Plzni při výhře 2:1.

Utkání Mladá Boleslav - Olomouc

Podle počtu zákroků měl nejvíce práce v první třetině, kdy na něj šlo 21 střel. "Bylo to náročné, to určitě. Docela to bylo znát…," řekl Lukáš. Výraznější šance si ale domácí vytvořili ve druhé části. "Druhá třetina byla určitě zajímavá. Kdyby Boleslav dala nějaké góly, tak nám odskočí. A ve třetí třetině už by pro nás bylo těžké se vracet do zápasu po takových dvou třetinách, kdy nás valí. Asi bylo důležité, že jsme tu druhou třetinu ještě nějak ukopali. Sice jsme dostali na konci gól, ale ve třetí se to trochu uklidnilo. Měli jsme i kousek štěstí," uznal.

Zastavil také všechny tři nájezdy

Odchovanec Olomouce svůj vydařený výkon korunoval v nájezdech, kdy si poradil s pokusy Jakuba Kotaly, Pavla Kousala a Davida Šťastného. "Jak jsem věděl, že už jsme vyválčili bod, tak jsem si říkal, že je to super. Pak už je jedno, jak to dopadne. Furt jsem ale doufal, že bychom ten druhý bod mohli stáhnout na naši stranu, což se povedlo. Jsem unavený, ale šťastný," usmíval se Lukáš.

Bývalý juniorský reprezentant se vyrovnal i s tradičně vyšší teplotou na mladoboleslavském stadionu. Doma přitom Hanáci hrají ve výrazně chladnějším prostředí. "S klukama jsme to říkali už na rozbruslení, že je to veliký rozdíl. Když přijde do takového schodku, tak se to nezdá, ale pro tělo je to docela velká zátěž," řekl Lukáš.

Olomouc se posunula na čtvrté místo tabulky a potvrdila vydařený vstup do sezony. Na vedoucí Pardubice tým vedený koučem Janem Tomajkem ztrácí osm bodů, má ale dva zápasy k dobru. "Ještě to bude dlouhá sezona. Snažíme se jít zápas od zápasu. Mezírky tam sice jsou, ale to patří asi ke každému týmu. Snažíme se hrát tak, jak umíme a to, co chceme. Je to náročné, ale nosí to ovoce," pochvaloval si Lukáš.