Litvínov s novým koučem smetl Spartu, Kladno zaskočilo Liberec, Furch vynuloval Motor

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Litvínov s novým koučem smetl Spartu, Kladno zaskočilo Liberec, Furch vynuloval Motor

Aktualizováno
Litvínov si vyšlápl na Spartu, vyhrál 4:0.
Litvínov si vyšlápl na Spartu, vyhrál 4:0.Profimedia
Hokejové Kladno překvapilo v 15. kole Tipsport extraligy Liberec, Bílé Tygry totiž porazilo 3:2. Vítězství oslavili také hráči Olomouce, ta si veze dva body z Mladé Boleslavi, kde vyhrála také 3:2, ale až po samostatných nájezdech. Nejvíce překvapila výhra Litvínova 4:0 nad Spartou. Domácí poprvé jako hlavní kouč vedl Karel Mlejnek.

Kladno porazilo Liberec 3:2 a připsalo si teprve druhou výhru z posledních deseti zápasů. Bílí Tygři popáté za sebou prohráli. Rozhodl útočník Jakub Klepiš, který v minulé sezoně působil v Liberci. Do sestavy Rytířů se vrátil po čtyřzápasovém disciplinárním trestu.

Přehled utkání Kladno - Liberec

Olomouc vyhrála na ledě Mladé Boleslavi 3:2 po samostatných nájezdech a vystřídala svého soupeře na čtvrtém místě tabulky. Velkou zásluhu na tom měl brankář Jan Lukáš, jenž si podle neoficiálních statistik připsal 50 zákroků a zlikvidoval i všechny tři nájezdy. Středočeši hráli počtvrté za sebou prodloužení a utrpěli třetí porážku.

Utkání Mladá Boleslav - Olomouc

Karlovy Vary vyhrály v Hradci Králové 2:1. Západočeši bodovali popáté za sebou, z toho čtyřikrát vyhráli, venku uspěli už popáté v řadě a v arénách soupeřů jsou aktuálně nejlepším týmem soutěže. Domácí ztratili druhé z posledních tří vystoupení. Zápas rozhodl ve 36. minutě útočník Jozef Baláž.

Utkání Hradec Králové - Karlovy Vary

Plzeň porazila Vítkovice 4:3 po prodloužení a popáté v řadě bodovala. Domácí sice v první třetině získali dvoubrankový náskok, ale hosté dvěma góly během prostřední části vyrovnali a dokázali odpovědět i na vedoucí branku Indiánů ve třetí třetině. Vyrovnaný souboj rozhodl až v prodloužení při risku s hrou bez gólmana obránce Petr Zámorský.

Utkání Plzeň - Vítkovice

Brno porazilo České Budějovice 3:0. Kometa vyhrála pošesté za sebou a přiblížila se na jediný bod za druhé Vítkovice, další dva ztrácí Brňané na vedoucí Pardubice. Čekání Jihočechů na plný bodový zisk se protáhlo už na 12 zápasů. U všech tří branek vítězů asistoval útočník Petr Holík. První nulu v sezoně vychytal brankář Dominik Furch, potřeboval na ni 42 zákroků.

Utkání Kometa Brno - České Budějovice

Poslední Litvínov překvapil a porazil Spartu 4:0. Domácí pod vedením nově sestaveného trenérského týmu v čele s Karlem Mlejnkem, jenž na pozici hlavního kouče nahradil odvolaného Vladimíra Růžičku, utnuli sérii sedmi porážek. Severočeši se prosadili třikrát v přesilovce, tři body za dvě góly a nahrávku zaznamenal útočník Giorgio Estephan. Druhé čisté konto v sezoně udržel díky 29 zásahům Matej Tomek.

Utkání Litvínov - Sparta

Tabulka Tipsport extraligy