Manchester United v odvetě dlouho pálil šance, val Nottinghamu prorazil Martial

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester United v odvetě dlouho pálil šance, val Nottinghamu prorazil Martial
Na 2:0 pečetil Fred a United se mohou těšit na finále Ligového poháru.
Na 2:0 pečetil Fred a United se mohou těšit na finále Ligového poháru.AFP
Nottingham se rozloučil s působením v letošním ročníku Ligového poháru porážkou, když v odvetném semifinálovém duelu prohrál na Old Trafford s Manchesterem United 0:2. Domácí, vědomi si tříbrankového náskoku z prvního zápasu, vyrukovali na soupeře bez Marcuse Rashforda. V dlouho nerozhodném utkání však nakonec kanonýr Red Devils přece jen nastoupil a stihl si připsat dvě asistence. Rozhodující gól vstřelil v 73. minutě Anthony Martial, další ze střídajících hráčů.

Manchester United –⁠ Nottingham 2:0

United působili od prvních minut i díky třígólovému polštáři velmi uvolněným dojmem a předváděli rychlou kombinační hru, ze které ale dlouho neplynuly žádné větší šance. To se změnilo až po půlhodině hry, kdy Luke Shaw poslal výborný centr na zadní tyč, kde číhal Casemiro, jeho hlavičku ale pohotovým zákrokem nohou zneškodnil Wayne Hennessey.

Vzápětí si proti obrazu hry vytvořili jasnou příležitost také hosté. Brennan Johnson se s trochou štěstí prosmýkl mezi dvěma bránícími hráči a postupoval z úhlu sám na Toma Heatona, zakončení ale poslal jen do dobře postaveného brankáře.

Převaha Rudých ďáblů pokračovala i po změně stran a po hodině hry to mohlo být o dvě branky. Alejandro Garnacho se výborně uvolnil na levé straně vápna a pohotovou ránou na přední tyč se snažil překvapit Hennesseyho, ten ovšem střelu včas vykryl. Razítko na suverénní postup tak dal až v závěrečné dvacetiminutovce Martial, který se štěstím zakončil rychlý protiútok svého týmu po přihrávce střídajícího Rashforda.

Výsledek pak ještě upravil do jeho konečné podoby Fred, jemuž nachystal míč do velmi jednoduché pozice opět Rashford. Manchester United tak ovládl i třetí vzájemný zápas této sezony a postoupil do finále