Mbappé se stal novým střeleckým králem PSG. Nantes nespasila ani chyba Donnarummy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mbappé se stal novým střeleckým králem PSG. Nantes nespasila ani chyba Donnarummy
Mbappé vstřelil poslední gól zápasu.
Mbappé vstřelil poslední gól zápasu.
AFP
Fotbalisté PSG ve 26. kole Ligue 1 porazili Nantes 4:2. Třetí vítězství Pařížanů v řadě znamenalo, že náskok v čele ligové tabulky navýšili už na 11 bodů. Cestu za třemi body nastartoval Lionel Messi (35) ve 12. minutě, v nastaveném čase se prosadil svou 201. trefou v dresu PSG Kylian Mbappé (24), čímž se stal historicky nejlepším střelcem týmu.

Lens – Lille 1:1

Derby o sever Francie začalo svižně a diváci na Stade Bollaert-Delelis se mohli už ve druhé minutě radovat. Kapitán domácích Seko Fofana zkusil zevnitř vápna pozornost Lucase Chevaliera přízemní ranou, gólman hostů se však překvapit nenechal a střelu zneškodnil.

Francouz v bráně Lille se ještě více vyznamenal ve 20. minutě, kdy tygřím skokem zlikvidoval pokus Loise Opendy z velké blízkosti. Čtyři minuty před pauzou už ale Chevalier inkasoval. Centr z přímého kopu nešťastně prodloužil hlavou Fonte a míč zapadl přesně do pravého horního rohu branky.

Tempo hry po změně stran výrazně opadlo a domácí se soustředili především na to, aby neinkasovali. Největší ofenzivní hrozba hostí David byl po většinu duelu úplně vypojen ze hry a spoluhráči mu nedokázali poskytnout dostatečnou podporu. Kanaďanovi ale stačil k vyrovnání jediný moment, kdy ho obrana Lens nechala osamoceného.

V 69. minutě využil nepřehledné situace v šestnáctce a zblízka jednoduše doklepl míč do sítě. Lille mohlo nakonec i zvítězit, změnu skóre ale 10 minut před koncem po střele Andrého Gomese odmítl Brice Samba a v nastavení na konžském brankáři ztroskotal Edon Žegrova.

Lille tak dotáhlo zápas k remíze a odmítlo posun na pohárové pozice. V příštím kole 10. března přivítá na svém hřišti Lyon, zatímco Lens o dva dny později pojede do Clermontu.

Livesport hráč utkání: Jonathan Bamba (Lille)

PSG – Nantes 4:2

Pařížané na nic nečekali a hned na začátku utkání se ujali vedení. Po rychlé kombinaci si na míč letící skrze vápno naběhl Messi, který neměl problém zakončit k tyči do protipohybu brankáře. O pět minut později se náskok zdvojnásobil, když se po několika tečích balon odrazil od noh Jaouena Hadjama za záda jeho vlastního gólmana.

Klidnou cestu za třemi body narušil Ludovic Blas poté, co překvapil Donnarummu. O okamžitou odpověď se pokusil Messi, ale z hranice vápna přestřelil. Ještě hůře pro PSG bylo ve 38. minutě, kdy se hlavou po rohovém kopu prosadil Ignatius Ganago.

Mistr ligy se nehodlal s dělbou bodů smířit a od úvodu druhé půle držel hráče Žlutého domu v šachu. Hosté se však dokázali dobře zformovat do obranného bloku a Pařížané se nemohli k žádnému zakončení prokombinovat. A když to nešlo přes rychlé přihrávky, tak přišel centr, na který si naskočil nehlídaný Pereira a prudkou hlavičkou rozvlnil síť.

Tabulka Ligue 1.
Livesport

Kouzelník Messi se ukázal i ve druhé půli, kdy se dostal k rozehrání přímého kopu z větší vzdálenosti. Alban Lafont si však dokázal poradit i s touto střelou, i když před ním zaplavala. Kosmetickou úpravu skóre v nastavení zajistil střelec Mbappé, když si naběhl na míč letící vápnem a tvrdě vystřelil do středu brány.

PSG tak potvrdilo roli favorita a získalo tři body. V dalším ligovém kole se 11. března utká s Brestem, Nantes svede o den později bitvu s Nice.

Livesport hráč utkání: Lionel Messi (PSG)