Messi nádherným zásahem v nastavení zachránil PSG, to v přestřelce přehrálo Lille

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Messi nádherným zásahem v nastavení zachránil PSG, to v přestřelce přehrálo Lille
Aktualizováno
Proti Lille uspěli Mbappé, Neymar i Messi.
Proti Lille uspěli Mbappé, Neymar i Messi.AFP
PSG v atraktivním utkání 24. kola Ligue 1 porazilo Lille divokým výsledkem 4:3. Výhru zařídil krásným zásahem z přímého kopu v nastaveném čase argentinský kouzelník Lionel Messi (35). V dalších zápasech slavily výhry také Monako, Lorient, Rennes, Montpellier, Lens a Marseille.

PSG – Lille 4:3

Na úvod se v domácím dresu blýskl Neymar, jenž gólem a asistencí zajistil svému týmu těsný poločasový náskok. Po změně stran však musel trávník po ošklivém zranění kotníku opustit a hosté se i díky penaltě překvapivě dostali do vedení. Za Brazilce však v závěru zaskočily zbylé dva články obávaného útočného tria, když nejprve v 87. minutě svým druhým přesným zásahem srovnal Kylian Mbappé a v nastavení z přímého kopu rozhodl Lionel Messi.

Brest – Monako 1:2

V úvodní brance utkání měl opět prsty nejlepší kanonýr knížecího celku Wissam Ben Yedder, tentokrát ale nebyl střelcem, nýbrž nahrávacím hráčem. Z jeho asistence těžil Aleksandr Golovin, jenž se prosadil ve druhém ligovém klání v řadě. Hosté po změně stran přidali také rozhodující zásah a prodloužili ligovou neporazitelnost, která trvá od 13. listopadu minulého roku.

Lorient – Ajaccio 3:0

Duel se pro domácí celek vyvíjel slibně již od 6. minuty po trefě Bamby Dienga z pokutového kopu. Před odchodem do šaten přispěla k výhře svou premiérovou trefou v barvách Les Merlus také lednová posila Romain Faivre, jenž hostuje z Lyonu. Korsičané se tak netrefili již ve třetím klání v řadě, a opět potvrdili, že mají s pouhými 18 vstřelenými góly nejhorší ofenzivu v lize.

Ajacciu se v sezoně moc nedaří.
Ajacciu se v sezoně moc nedaří.Livesport

Rennes – Clermont 2:0

Stejně jako v prvním vzájemném souboji se i tentokrát za domácí trefil Arnaud Kalimuendo, jenž ve 37. minutě vstřelil vítězný gól, na který navázal ve druhém poločase dalším přesný zásahem. Hosté tak museli zkousnout třetí porážku v řadě a pátý zápas bez vstřelené branky.

Troyes – Montpellier 0:1

Dlouhou dobu bezgólový zápas rozhodl v samotném závěru tuniský veterán Wahbi Khazri. Byl to však jediný moment zápasu, který potěšil fanoušky ofenzivního fotbalu, jelikož utkání svým průběhem připomínalo dlouhou dobu typický záchranářský souboj. To dokresil i fakt, že oba týmy dohrávaly zápas kvůli červeným kartám v deseti.

Lens – Nantes 3:1

Hostům se dlouho dařilo odvracet útočné akce soupeře, po půlhodině hry však přišla krizová dvouminutovka, během níž domácí vstřelili dvě branky. Nejdříve rozvlnil síť Deiver Machado, záhy se trefil i Adrien Thomasson, jenž si tak proti svému bývalému zaměstnavateli připsal rozhodující gól.

Domácí výběr byl střelecky aktivnějším celkem.
Domácí výběr byl střelecky aktivnějším celkem.Opta by Stats Perform

Toulouse – Marseille 2:3

Domácí vstřelili úvodní gól již ve 3. minutě, kdy se prosadil Thijs Dallinga. Svoji medicínu v podobě brzkého gólu na začátku poločasu ale Les Violets pocítili v 52. minutě, kdy srovnal skóre svým pátým soutěžním gólem sezony produktivní obránce Chancel Mbemba. Celek z Azurového pobřeží tento moment povzbudil, čehož využil ke vstřelení dalších dvou branek, přičemž ta z kopačky Cengize Ündera byla vskutku výstavní.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport