Medveděv v Dauhá zastavil bojovníka Murrayho a triumfoval ve dvou týdnech po sobě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Medveděv v Dauhá zastavil bojovníka Murrayho a triumfoval ve dvou týdnech po sobě

Daniil Medveděv vyhrál druhý turnaj v řadě.
Daniil Medveděv vyhrál druhý turnaj v řadě.Profimedia
Daniil Medveděv (27) porazil ve finále v Dauhá v souboji bývalých světových jedniček a grandslamových šampionů 6:4, 6:4 Andyho Murrayho (35), který se do závěrečného kola dostal po čtyřech třísetových bitvách a osmi odvrácených mečbolech, a poprvé v kariéře triumfoval ve dvou týdnech po sobě. Rus získal svůj celkově 17. titul, navázal na prvenství v Rotterdamu a v žebříčku se posune na sedmé místo.

Murray – Medveděv 0:2

Sestřih zápasu Murray – Medveděv
Livesport CZ

Medveděv v loňském finále Australian Open nedotáhl náskok 2:0 na sety proti Rafaelovi Nadalovi, začal se ohromně trápit, a dokonce poprvé od roku 2019 vypadl z elitní desítky pořadí. O moc lepší neměl vstup ani do letošní sezony, v semifinále v Adelaide jasně nestačil na Novaka Djokoviče a na Australian Open, kde hrál finále posledních dvou ročníků, ztroskotal už ve třetím kole.

Možná se ale pro něj zase blýská na lepší časy. Zatímco prvního titulu v předchozí sezoně se dočkal až v srpnu a poté triumfoval už jen v říjnu ve Vídni, letos dokázal posbírat stejný počet vavřínů už před koncem února.

Ruský tenista před týdnem ovládl halu v Rotterdamu a přemožitele nenašel ani při svém debutu v katarském Dauhá, ačkoli jeho výkony nebyly vždycky přesvědčivé. Ve čtvrtfinále potřeboval všechny tři sety proti Christopherovi O'Connellovi a rozhodující dějství málem absolvoval i v semifinále s Félixem Augerem-Aliassimem.

Ve finálovém souboji bývalých světových jedniček a grandslamových šampionů ovšem žádné drama nepřipustil a Andyho Murrayho nepustil ani jednou do vedení. Favorit ztratil v obou setech jednou servis, nicméně v tom úvodním si vypracoval náskok dvou brejků a ve druhém otočil stav 0:40 v devátém gamu a v tom následujícím využil druhý mečbol na podání.

Pozápasový ohlas Medveděva, české titulky jsou v nastavení
Livesport CZ

Rodákovi z Moskvy se podařilo poprvé v kariéře triumfovat ve dvou týdnech po sobě. Svou finálovou bilanci vylepšil na 17:12, mimo tvrdé povrchy včetně haly se radoval pouze předloni na trávě na Mallorce. V žebříčku poskočí na sedmou příčku před Nadala.

Murray mohl dosáhnout na svůj druhý titul po operaci kyčle (Antverpy 2019) a celkově 47. trofej. V Dauhá si zahrál finále již popáté (triumfy 2008-09), ačkoli musel ve všech čtyřech utkáních do rozhodujího setu a likvidoval celkem osm mečbolů (pět v semifinále s Jiřím Lehečkou), a už potřetí v řadě v něm neuspěl. Finálový nezdar zaregistroval i loni v Sydney a ve Stuttgartu.

Oba finalisty teď čeká přesun do Dubaje. Medveděv začne ve Spojených arabských emirátech proti kvalifikantovi, nebo lucky loserovi a Murray v prvním kole vyzve nasazeného Huberta Hurkacze.