Snad se vám bude můj hokej líbit, vzkázal Sedlák do Pardubic. V NHL ukončil smlouvu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Snad se vám bude můj hokej líbit, vzkázal Sedlák do Pardubic. V NHL ukončil smlouvu
Aktualizováno
Snad se vám bude můj hokej líbit, vzkázal Sedlák do Pardubic. V NHL ukončil smlouvu
Snad se vám bude můj hokej líbit, vzkázal Sedlák do Pardubic. V NHL ukončil smlouvuProfimedia
Žádost o předčasné ukončení smlouvy a návrat do extraligy. To není jen vánoční přání pardubických fanoušků, ale realita. Lukáš Sedlák (29) vyměnil dres Philadelphie Flyers za ten Dynama.

Informace o Sedlákově návratu na extraligová kluziště se začala rychle šířit na Twitteru. "Fanoušci Pardubic dostanou vánoční dárek. A vlastně asi i celá Tipsport extraliga," napsal ve svém příspěvku Ondřej Chramouský, který nedávno jako první informoval o trejdu Filipa Koffera za Tomáše Vondráčka.

O předčasném ukončení smlouvy s Philadelphií se psalo i v zámoří. Sedlák, který se do Flyers přesunul na začátku sezony z Colorada, chyběl na soupisce pro zápas s Rangers. Důvod? Podle trenéra Johna Tortorelly hráčovo osobní důvody.

A Sedlákův odchod zámořským novinářům již potvrdil i trenér Flyers John Tortorella. Ten českobudějovického rodáka vedl i před lety v Columbusu. "Rozhodl se odejít domů. Je to dobrý chlap, bude nám chybět. Znám ho hodně let a měl by to vysvětlit on. Myslím, že není vhodné, abych to vysvětloval já," řekl Tortorella.

S oficiálním potvrzením přispěchal v neděli také český klub. "Byli jsme s Lukášem po jeho odchodu do NHL prakticky pořád v kontaktu, v posledních dnech nabrala komunikace na obrátkách. Pro mě osobně je to velký vánoční dárek fanouškům Dynama. Lukáš je extratřída a už se těším, až ho uvidíme na ledě v našem dresu," řekl majitel pardubického klubu Petr Dědek.

Sám hráč poslal skrze sociální sítě pardubického klubu vzkaz fanouškům: "Už jsem na letišti, na cestě domů. Těším se až se vám ukážu v aréně. Snad se vám bude můj hokej líbit a společně to někam dotáhneme. Zatím na viděnou, moc se na vás těším."

V dresu Flyers nastoupil český centr do 27 zápasů a připsal si osm bodů za tři góly a pět asistencí. Nejlepší ligu světa opouští s celkovou bilancí 192 utkání a 35 bodů (18+17).

Sedlák se po návratu do Pardubic, se kterými podepsal v květnu dlouholetou smlouvu, setká s kamarády ze společného působení v Čeljabinsku Romanem Willem a Tomášem Hykou.