Bude možné porazit Red Bull? Chci věřit tomu, že ano, říká sebevědomě Norris

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bude možné porazit Red Bull? Chci věřit tomu, že ano, říká sebevědomě Norris

Norris v loňské sezoně skončil šestkrát druhý a jednou třetí.
Norris v loňské sezoně skončil šestkrát druhý a jednou třetí.Reuters
Lando Norris (24) je optimistou a věří, že se mu v barvách McLarenu podaří porazit úřadující šampiony Formule 1 z Red Bullu. V úmyslu má pokořit i Maxe Verstappena (26), otázkou ale zůstává, zda se mu to podaří opakovaně.

Red Bull loni dominantním způsobem vyhrál 21 z 22 závodů, o dokonalou sezonu ho připravil pouze Carlos Sainz z Ferrari. Trojnásobný mistr světa Verstappen si připsal rekordních 19 triumfů, to jeho konkurent Norris skončil šestkrát druhý a jednou třetí.

Poté, co jezdci ve středu na vlhkém Silverstonu odjeli první kola v novém voze MCL38, dostali otázky ohledně svých šancí proti Red Bullu. Dan Fallows, technický ředitel týmu Aston Martin, řekl, že podle něj je Red Bull porazitelný, a jezdci McLarenu s ním souhlasili.

"Kdybyste se zeptali, jestli jsou porazitelní, řekl bych, že ano. Myslím, že tomu chceme věřit, protože v určitých momentech jsme byli velmi blízko a také jsme je porazili," řekl Norris. "Otázkou je, zda je dokážeme porážet v průběhu celé sezony. Mám pocit, že to bude náročné vzhledem k tomu, jak dobře si vedou. Jsem optimista, je možné je porazit," dodal optimisticky britský jezdec.

Britův týmový kolega Oscar Piastri souhlasil a řekl, že jeho tým může být velmi dobře naladěn, pokud se mu podaří udržet tempo vývoje. "Musíme si také uvědomit, že nebojujeme jen s Red Bullem. Zejména ve druhé polovině roku jsme sváděli velmi intenzivní bitvu s Mercedesem a Ferrari, pokud jde o body do šampionátu. Myslím, že i ostatní špičkové týmy budou dělat pokroky," řekl Australan.

Oba jezdci uvedli, že jejich první dojmy z nového monopostu byly pozitivní, přestože trať byla mokrá a pneumatiky nebyly ideální. "Hlavní je, že jsem naskočil a okamžitě jsem se cítil velmi pohodlně, žádné překvapení nebo něco podobného," pochvaloval si Norris.