Ferrari ukázalo nový monopost. Je to rozhodně krok vpřed, chválí Leclerc

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ferrari ukázalo nový monopost. Je to rozhodně krok vpřed, chválí Leclerc

Tak vypadá Ferrari pro novou sezonu.
Tak vypadá Ferrari pro novou sezonu.@ScuderiaFerrari
Ferrari představilo nový monopost na nadcházející sezonu formule 1 a piloti italské stáje Charles Leclerc (26) a Carlos Sainz (29) věří, že s ním dokážou narušit loňskou nadvládu Red Bullu. Cílem je bojovat celou sezonu o přední příčky.

Šéf Ferrari Frederic Vasseur je přesvědčen, že s vozem SF-24 tým naváže tam, kde vloni skončil. Leclerc v závěru sezony vybojoval pole position ve třech z posledních pěti závodů. V závodech si Red Bull udržel výhodu, což chce nyní Ferrari změnit.

"Nové auto vypadá skvěle. Je to rozhodně krok vpřed," řekl Leclerc. "Podle pozitivních dojmů, které jsem získal na simulátoru, jsme tam, kde jsme chtěli být. Nejdůležitější ale bude, jak se auto bude chovat, až příští týden začnou testovací jízdy v Bahrajnu," dodal šestadvacetiletý pilot z Monaka.

Vysoká očekávání má i Sainz, který se vloni v Singapuru postaral o jediné vítězství jiného týmu než Red Bullu v sezoně. "Cílem je mít auto, které je snáze ovladatelné a tudíž schopné jet konzistentně v závodním tempu. To jsou základní podmínky, aby se dalo bojovat o výhry," konstatoval Španěl, kterého po sezoně nahradí v týmu sedminásobný mistr světa Brit Lewis Hamilton z Mercedesu.

Sezona začne 2. března Grand Prix v Bahrajnu.