Dominance Red Bullu ve formuli 1? Chápu, že to lidi trochu nudí, prohlásil Verstappen

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dominance Red Bullu ve formuli 1? Chápu, že to lidi trochu nudí, prohlásil Verstappen

Verstappen a Hamilton v Kanadě.
Verstappen a Hamilton v Kanadě.AFP
Max Verstappen (25) je v současnosti neohroženým vládcem formule 1. Nizozemský pilot získal dva tituly mistra světa za sebou a pokud se nestane něco mimořádného, získá i třetí.

Dokazuje to na trati i v aktuální sezoně, kde dominuje nejen Verstappen, ale i Red Bull jako takový. Holanďan má v čele pořadí jezdců pohodlný náskok 69 bodů před svým týmovým kolegou Sergiem Pérezem.

Dvojnásobný šampion vyhrál šest z osmi závodů, ve zbývajících dvou uspěl již zmíněný Mexičan. Navzdory skvělým výkonům Fernanda Alonsa a Lewise Hamiltona je na trati obrovský rozdíl. A to udává trend v soutěži.

"Samozřejmě chápu, že lidi trochu nudí, když dominuje jen jeden tým. V minulosti jsme to viděli u Mercedesu nebo Ferrari. Teď to tak má Red Bull," řekl Verstappen.

Verstappen, Alonso a Hamilton na stupních vítězů v Kanadě
Verstappen, Alonso a Hamilton na stupních vítězů v KanaděAFP

Max Verstappen, který se k Red Bullu připojil v roce 2016, upozorňuje, že tým musel po změně pravidel mnohem více pracovat, aby dosáhl svých cílů. "Je to o tvrdé práci a já si vážím toho, co zaměstnanci týmu dělají. To, co musíte dělat, je snažit se neustále pracovat a pokusit se být lepší a lepší," dodal Nizozemec.

Pořadí šampionátu