Prý potřebuje změnu, načasování mě překvapilo, řekl Wolff o Hamiltonově odchodu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Prý potřebuje změnu, načasování mě překvapilo, řekl Wolff o Hamiltonově odchodu

Odchod Wolffa nepřekvapil, načasování ano.
Odchod Wolffa nepřekvapil, načasování ano.Profimedia
Toto Wolff (52) se ve středu ve svém domě v Oxfordu od Lewise Hamiltona (39) dozvěděl, že sedminásobný mistr světa formule 1 v roce 2025 přestoupí ke konkurenčnímu Ferrari. "Řekl, že potřebuje změnu. Samotná událost mě až tak nepřekvapila, ale načasování ano," řekl šéf stáje Mercedesu v pátek médiím. "Teď, když je jasno, můžeme pokračovat v testování a posunout se dál."

Cítí Wolff po odchodu dlouholeté stájové opory zášť? Prý vůbec ne. "Náš vztah to nijak nemění. Jsme velcí kluci a já jsem během těch let získal přítele. Dokážeme se smířit s tím, že se jeho názory změnily," okomentoval situaci Rakušan. "Máme za sebou neuvěřitelnou cestu a rok 2024 chceme zakončit na vrcholu."

Wolff dodal, že chápe po dvou letech bez vítězství v závodě starosti svých jezdců, a to i přesto, že Ferrari skončilo v minulé sezoně v šampionátu konstruktérů třetí. Tedy až za Mercedesem.

U Mercedesu byl Hamilton od roku 2013

Hamilton se k Mercedesu připojil v roce 2013 a s týmem vyhrál 82 závodů a šest ze svých sedmi titulů mistra světa. Teprve koncem loňského léta prodloužil smlouvu do roku 2025 – i když s opcí na odchod po jednom roce, což mu nakonec umožnilo přestoupit do Scuderie. "Krátká smlouva měla výhody pro obě strany," argumentoval v pátek Wolff.

Ferrari čeká na vítězství v šampionátu jezdců od roku 2007 a Hamilton by osmým titulem nechal za sebou legendu Ferrari Michaela Schumachera. Nová sezona formule 1 začíná 2. března v Bahrajnu.

Italská stáj přetáhla z Mercedesu Hamiltona