Salač po pádu ze třetího místa v Austrálii nedojel, zkrácený závod Moto2 ovládl Arbolini

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Salač po pádu ze třetího místa v Austrálii nedojel, zkrácený závod Moto2 ovládl Arbolini

Filip Salač skončil na australském okruhu na zemi.
Filip Salač skončil na australském okruhu na zemi.Profimedia
Motocyklový jezdec Filip Salač (21) po pádu nedokončil Velkou cenu Austrálie, kterou ovlivnilo nepříznivé počasí. Závod Moto2 byl kvůli prudkému dešti a větru předčasně ukončen už po devíti z plánovaných 23 kol a jezdci získali poloviční body. Potřetí v sezoně vyhrál Ital Tony Arbolino (23).

Lídr této kubatury Španěl Pedro Acosta po pádu v zahřívacím kole vyrážel z chvostu startovního roštu a dojel šestý. V čele seriálu má dál výrazný náskok 56 bodů. Do konce sezony zbývají tři závody.

Salačovi po nepovedené kvalifikaci vyšel skvěle start a posunul se z 18. místa až na druhou pozici. Závod pro něj ale skončil po třech kolech, když byl na třetí příčce a před ním šel k zemi Španěl Sergio García. Při pádu si český jezdec narazil koleno, ale jeho start v následující Grand Prix Thajska podle týmu Gresini není ohrožen. Po pádu nedojel Salač do cíle ani před týdnem v Indonésii.

"Podmínky byly opravdu těžké, ale byli jsme rychlí jak v zahřívacím tréninku, tak v závodě. Tak rychlí, že jsem se za jedno kolo dokázal posunout o 16 míst," uvedl Salač na stájovém webu. "Viděl jsem, že Arbolino je rychlý, tak jsem se snažil zůstat za ním a neudělat žádnou chybu. Ale pak přímo přede mnou upadl García, což mě rozhodilo a spadl jsem taky. Mrzí mě to, protože jinak bychom bojovali o pódium," řekl český jezdec, který v průběžném pořadí MS klesl o jedno místo a je devátý.

Na Phillip Islandu se v neděli odjel už jen závod Moto3, který vyhrál Turek Deniz Öncü a připsal si třetí vítězství v sezoně. Španěl Jaume Masiá vede pořadí MS už jen o čtyři body před Japoncem Ajumu Sasakim, jenž vybojoval druhé místo.

Sprint MotoGP byl kvůli špatnému počasí zrušen. Hlavní závod královské třídy se kvůli nepříznivé předpovědi jel už v sobotu a ovládl ho Francouz Johann Zarco.

Moto2: Velká cena Austrálie