Márquez kvůli zlomenině palce vynechá i Velkou cenu Ameriky, zaskočí za něj Bradl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Márquez kvůli zlomenině palce vynechá i Velkou cenu Ameriky, zaskočí za něj Bradl

Aktualizováno
Marc Márquez se neobjeví ani ve VC Ameriky.
Marc Márquez se neobjeví ani ve VC Ameriky.Profimedia
Španělský motocyklový jezdec Marc Márquez (30) kvůli zlomenině prstu vynechá i víkendovou Velkou cenu Ameriky v Austinu, kterou v minulosti sedmkrát vyhrál. Osminásobný mistr světa se zranil v březnu v úvodní Grand Prix sezony v Portugalsku a po operaci nestartoval už před dvěma týdny v Argentině. V závodě ho nahradí Němec Stefan Brandl (33).

"Vyšetření počítačovou tomografií potvrdilo, že kost je stále ve stadiu léčby. Rozhodli jsme se, že nebudeme riskovat, a proto nepojedu v Austinu. Budu pokračovat v rehabilitaci, abych se vrátil co nejdřív na motorku," uvedl dnes na twitteru Márquez, jenž je se sedmi triumfy z let 2013-2021 rekordmanem Velké ceny Ameriky.

Třicetiletý Španěl si zlomil palec na pravé ruce při pádu v Portimau, kde poslal na zem i domácího Miguela Oliveiru. Po nedokončené GP Portugalska a neúčasti v Argentině a Texasu by se mohl Márquez do šampionátu vrátit na konci dubna v domácí Velké ceně Španělska v Jerezu.

V Austinu místo něj dostane šanci Bradl, který je od roku 2019 testovacím jezdcem týmu Repsol Honda. V MotoGP se představil naposledy loni, kdy rovněž zaskakoval za zraněného Márqueze.