Ferrari bude v Saúdské Arábii postrádat Sainze, španělský pilot musel na operaci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ferrari bude v Saúdské Arábii postrádat Sainze, španělský pilot musel na operaci
Aktualizováno
Carlos Sainz musel na operaci se zánětem slepého střeva.
Carlos Sainz musel na operaci se zánětem slepého střeva.Profimedia
Pilot formule 1 Carlos Sainz (29) ze stáje Ferrari přijde kvůli zánětu slepého střeva o Velkou cenu Saúdské Arábie. Italský tým o tom na sociálních sítích informoval jen pár hodin před pátečním třetím tréninkem a kvalifikací v Džiddě.

Sainz musel na operaci a v monopostu ho pro druhý závod sezony nahradí Oliver Bearman. Osmnáctiletý britský pilot si odbude premiéru ve formuli 1. Za sebou má jednu sezonu ve formuli 2, ve které v uplynulém ročníku obsadil konečné šesté místo.

"Carlos je po operaci. Všechno šlo dobře a nyní odpočívá v nemocnici. Má naši plnou podporu, aby se rychle zotavil," uvedlo v pátek Ferrari.

Sainz minulý týden v úvodní Velké ceně Bahrajnu obsadil třetí místo. Předčili jej pouze piloti Red Bullu. Vyhrál trojnásobný mistr světa Max Verstappen z Nizozemska před Sergiem Pérezem z Mexika.

Program Velké ceny Saúdské Arábie odstartovaly dva čtvrteční tréninky, kterých se Sainz ještě zúčastnil. V pátek se jel třetí trénink, v němž se Bearman ukázal desátým časem, a od 18 hodin je na programu kvalifikace. Ve stejném čase začne i sobotní závod.

Bearman bude třetím nejmladším jezdcem na startu závodu F1 po Maxi Verstappenovi a Lanci Strollovi, kteří debutovali v 17, respektive v 18 letech. Stane se rovněž nejmladším pilotem Ferrari v historii.

F1: Velká cena Saúdské Arábie