Úvodní tréninky F1 v Saúdské Arábii vyhráli Verstappen a veterán Alonso

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Úvodní tréninky F1 v Saúdské Arábii vyhráli Verstappen a veterán Alonso
Aktualizováno
Verstappen byl v tréninku nejrychlejší.
Verstappen byl v tréninku nejrychlejší.Reuters
Úvodní tréninky na Velkou cenu Saúdské Arábie formule 1 vyhráli úřadující světový šampion Max Verstappen (26) z Red Bullu a Fernando Alonso (42) z Aston Martinu. Zatímco v první jízdě Alonso zaostal za nejlepším Verstappenem o 186 tisícin sekundy, ve druhé části zajel na okruhu v Džiddě o 230 tisícin sekundy rychleji než druhý Brit George Russell (26) z Mercedesu. Verstappen byl ve druhém tréninku třetí.

Trojnásobný mistr světa Verstappen navázal na triumf z úvodní Velké ceny Bahrajnu, která se jela minulý týden. V Džiddě může rodák z Hasseltu zaútočit na 56. vítězství v kariéře, díky němuž by si upevnil pozici v čele pořadí nového ročníku šampionátu. Vloni měl v Saúdské Arábii technické potíže v kvalifikaci a po startu z 15. místa skončil druhý za Pérezem.

Trénink na VC Saúdské Arábie

Druhý trénink, který začal o deset minut později kvůli uvolněnému krytu od kanálu, si podmanil Alonso. Dvaačtyřicetiletý španělský závodník zajel nejrychlejší čas dne 1:28,827. Dvojnásobný mistr světa může v Džiddě vylepšit loňské třetí místo.

Program Velké ceny Saúdské Arábie je ovlivněný ramadánem. V pátek se pojede třetí trénink a v 18:00 SEČ kvalifikace. Závod se uskuteční ve stejný čas v sobotu.