Tänak se vrací, estonský mistr světa bude znovu hájit barvy stáje Hyundai

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tänak se vrací, estonský mistr světa bude znovu hájit barvy stáje Hyundai

Ott Tänak bude znovu hájit barvy stáje Hyundai.
Ott Tänak bude znovu hájit barvy stáje Hyundai.Profimedia
Estonský automobilový jezdec Ott Tänak (35) skončí po této sezoně mistrovství světa v rallye u týmu M-Sport Ford a vrátí se do stáje Hyundai. O chystaném přestupu pilota, jenž tvoří závodní posádku s krajanem Martinem Järveojou, dnes informovali zástupci obou značek.

Mistr světa z roku 2019 Tänak letos získal s fordem dvě prvenství, v únoru ovládl rallye ve Švédsku a minulý týden triumfoval v Chile. V příští sezoně se v týmu Hyundai připojí k Belgičanu Thierrymu Neuvilleovi, který automobilce v minulosti pomohl ke dvěma triumfům v Poháru konstruktérů.

"Chceme být vnímáni jako přesvědčiví uchazeči, kteří mají k dokončení práce potřebné nástroje. To znamená auto, organizaci i řidičský talent," uvedl šéf týmu Hyundai Cyril Abiteboul. "Při průzkumu možností pro rok 2024 jsme oslovili Otta, který byl nadšený našimi ambicemi a chystanou strukturou. Jsme rádi, že je připraven pokračovat v nedokončené práci, kterou má s naším týmem," dodal.

Do týmu M-Sport Ford, v kterém v šampionátu před lety začínal a s nímž v roce 2017 na Sardinii vyhrál první světovou rallye, se Tänak vrátil na konci roku 2022. V roce 2019 vybojoval titul s toyotou, poté byl další tři roky byl členem týmu Hyundai. Na kontě má nyní 19 triumfů v seriálu.

Šéfa týmu M-Sport Richarda Millenera odchod pětatřicetiletého pilota mrzí. "Investovali jsme hodně práce do toho, aby se sen o jeho návratu do týmu M-Sport stal realitou. Někdy ale bohužel nejde všechno tak, jak doufáte. Jejich rozhodnutí odejít na konci sezony zkrátka musíme přijmout," konstatoval.