Mueller oslnil Vítkovice. Až se více sehrajeme, bude to ještě lepší, varuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mueller oslnil Vítkovice. Až se více sehrajeme, bude to ještě lepší, varuje

Mueller oslnil Vítkovice. Až se více sehrajeme, bude to ještě lepší, varuje
Mueller oslnil Vítkovice. Až se více sehrajeme, bude to ještě lepší, varujeProfimedia
Peter Mueller (34) ve Vítkovicích zatím beze zbytku plní pověst kanonýra. Americký útočník dal po příchodu z Komety Brno v obou úvodních kolech extraligy po dvou brankách a má velkou zásluhu na tom, že ostravští hokejisté mají plný počet šesti bodů.

"Je to fajn. Myslím si, že jsme dnes hráli slušně. Odvedli jsme dobrou práci," řekl Mueller novinářům po utkání s Plzní, které Vítkovice vyhrály 4:2.

Jeho útočná formace obstarala dva góly a vypadá to, že zejména s krajanem Peterem Kriegerem si Mueller na ledě umí vyhovět. Krieger mu přihrál na všechny čtyři góly.

"Zatím to jde, ale myslím, je ještě brzy na nějaké hodnocení. V přípravě jsme toho spolu zase tolik neodehráli. Když hrajete s dobrými spoluhráči, vždy z toho může vzejít něco dobrého. Nám úvodní zápasy vyšly, pomohli jsme k výsledkům, to je nejdůležitější. Ale pořád se sehráváme a určitě je na čem pracovat," řekl Mueller.

Statistiky utkání Vítkovice - Plzeň

Útočník, který byl čtyři sezony ofenzivním symbolem Komety, se sžívá s novým herním systémem ve Vítkovicích. "Ještě to bude chtít nějaký čas. Myslím ale, že máme čtyři vyrovnané řady a že zatím podáváme týmové výkony. Ukazuje se, že to vede k úspěchu. Dneska jsme se to snažili odehrát nadoraz, potvrdit body z Litvínova a povedlo se," řekl Mueller.

Forvard, který má na kontě 297 startů v NHL, má být hlavní vítkovickou zbraní i v přesilovkách. Po gólu v nich vsítil v Litvínově i proti Plzni. "Měli jsme štěstí, že v obou zápasech jsme se prosadili a dali nějaké góly. Ale už jsem zmínil, že to chce ještě nějakou dobu, ať se více sehrajeme. Není to jen o naši formaci, máme i druhou formaci, máme nějaké signály, které můžeme hrát. Věřím, že se to bude ještě zlepšovat, ale pro sebevědomí je to určitě pozitivní," dodal Mueller.

Tabulka extraligy