(Ne)odpískané penalty? Rozhodčí v zápase Liberce se Slavií podle komise nechyboval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
(Ne)odpískané penalty? Rozhodčí v zápase Liberce se Slavií podle komise nechyboval
Peter Olayinka v Liberci nedohrál, v závěru byl vyloučen.
Peter Olayinka v Liberci nedohrál, v závěru byl vyloučen.@slaviaofficial
Podle komise rozhodčích sudí Miroslav Zelinka v sobotním utkání 24. kola první fotbalové ligy mezi Libercem a Slavií (2:2) v 62. minutě správně nařídil pokutový kop pro hosty. Naopak před koncem základní hrací doby penaltu pro Pražany správně neodpískal. Ani v dalších víkendových zápasech sudí výrazněji nechybovali. Komise o tom informovala v komuniké.

Rozhodčí v duelu Liberce se Slavií řešili několik sporných situací. Pět minut po přestávce se slávista Peter Olayinka za stavu 1:1 prosadil s pomocí tyče podruhé, podle asistenta rozhodčího Petra Antoníčka ale míč už předtím po předchozím centru z pravé strany od Petra Ševčíka opustil hrací plochu.

"Z dostupných záběrů nelze zjistit, zda míč opustil hrací plochu, takže nelze rozporovat rozhodnutí asistenta," uvedl předseda komise rozhodčích Radek Příhoda.

Po více než hodině hry liberecký stoper Gigli Ndefe u postranní čáry strčil do Olayinky a Zelinka podle komise rozhodčích správně nařídil penaltu, kterou proměnil střídající Mick van Buren. Domácí proti verdiktu vehementně protestovali, trenér brankářů Slovanu Marek Čech dostal červenou kartu.

Mick van Buren oslavuje proměněnou penaltu proti Liberci
Mick van Buren oslavuje proměněnou penaltu proti Liberci@slaviaofficial

V 88. minutě Olayinka po souboji se záložníkem Liberce Ivanem Varfolomejevem upadl v pokutovém území. Podle komise Zelinka správně neodpískal pro Pražany penaltu. Olayinka následně udeřil Ndefeho do obličeje a Zelinka ho rovnou vyloučil.

Ve třetí minutě nastavení Zelinka chybně neudělil Varfolomejevovi žlutou kartu za bezohledné kopnutí do hostujícího obránce Davida Juráska.

Žlutou měl obdržet také plzeňský kapitán Lukáš Hejda za bezohledné udeření loktem do obličeje záložníka Bohemians 1905 Jana Matouška ve 44. minutě nedělního utkání (1:2). V 81. minutě rozhodčí Marek Radina správně vyloučil hostujícího obránce Adama Kadlece za skluz na unikajícího plzeňského útočníka Jana Klimenta.

Správně byl vyloučen i zlínský záložník Martin Fillo za faul na stopera Slovácka Stanislava Hofmanna. Červenou kartu správně obdržel i královéhradecký záložník Jakub Kučera po skluzu na sparťana Kaana Kairinena.