Nej zápas poslední doby, zase to vypadalo jako my. Kloppovi se po vítězném derby ulevilo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nej zápas poslední doby, zase to vypadalo jako my. Kloppovi se po vítězném derby ulevilo
Klopp a emoce na plné čáře. Přesně tak, jak Němce známe.
Klopp a emoce na plné čáře. Přesně tak, jak Němce známe.Reuters
Trenérovi Liverpoolu Jürgenu Kloppovi (55) se ulevilo poté, co jeho tým v pondělí vyhrál svůj první zápas Premier League v roce 2023, kdy porazil městského rivala Everton 2:0. Klopp své svěřence vyzval, aby vítězství využili k opětovnému nastartování sezony.

Mohamed Salah se gólově prosadil poprvé od "Boxing Day" a lednová posila Cody Gakpo dal svůj první gól za klub. Fotbalisté Liverpoolu díky tomu přerušili čtyřzápasovou sérii bez triumfu a dosáhli na druhou výhru v posledních osmi zápasech ve všech soutěžích.

"Byla to obrovská úleva. Výkon byl pro nás znamením, že to dokážeme... Byl to nejlepší zápas za poslední období. Musíme v tom pokračovat. Na to, abychom se dostali z naší situace a přinesli konzistenci, potřebujeme výkony," prohlásil spokojený Klopp.

Liverpool byl po většinu zápasu lepším týmem.
Liverpool byl po většinu zápasu lepším týmem.Opta by stats Perform

Liverpool, loňský vicemistr, se s 32 body vyšplhal na devátou příčku. Na čtvrtý Newcastle United však před sobotním výjezdem do St James' Parku ztrácí devět bodů.

Klopp poznamenal, že Liverpool hrál proti Evertonu jako za starých časů, ale podotkl, že musí nadále podávat výkony na této úrovni. "Bylo to jako my, vypadalo to jako my. Byl to opravdu důležitý večer. Splnilo to všechny atributy toho, že jsme to dnes po fotbalové stránce byli 'my'. Nyní se musíme ujistit, že to takhle bude vypadat pořád," zhodnotil německý kouč .

Přehled zápasu Liverpool - Everton 2:0

Aktuální tabulka Premier League (14.2.)
Aktuální tabulka Premier League (14.2.)Livesport