Real Sociedad oprášil střelecké kopačky. Výhru na půdě Espanyolu ozdobil zápis Kuba

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real Sociedad oprášil střelecké kopačky. Výhru na půdě Espanyolu ozdobil zápis Kuba

Takefusa Kubo byl hvězdou utkání.
Takefusa Kubo byl hvězdou utkání.AFP
Real Sociedad ve 21. kole La Ligy po třech soutěžních kláních bez vstřelené branky konečně skóroval a vrátil se na vítěznou vlnu, když ve venkovním duelu porazil Espanyol 3:2. Mírně favorizované hosty poslal v průběhu první půle do vedení povedeným volejem Takefusa Kubo (21), jenž jako teprve druhý hráč japonské národnosti dosáhl na metu 10 přesných zásahů ve španělské nejvyšší soutěži.

Tým z Barcelony vstoupil do utkání lépe než jeho soupeř. Už v 5. minutě mohl svůj klub do vedení poslat Fernando Calero, ten ze skvěle zahrané standardní situace mířil hlavou na přední tyč, u které však stál připravený Álex Remiro. Jako první ale skórovali ve 23. minutě hosté. Na hranici vápna se k odraženému míči dostal Kubo a z voleje propálil brankáře Álvara Fernándeze. Na 2:0 mohl po dobré přihrávce Mikela Oyarzabala zvýšit Alexander Sörloth, z levé strany ale poslal svou střelu vedle pravé tyče.

Norský útočník se však dočkal svého gólu po sedmi minutách druhého poločasu, kdy po parádní přihrávce Oyarzabala napříč vápnem doklepnul míč do sítě za bezmocného Fernándeze. Espanyol inkasoval i potřetí, centr z pravé strany od Kuba si do vlastní branky nešťastně hlavou srazil obránce Cabrera, a dovršil tak trápení týmu z Barcelony.

Utkání Espanyol – Real Sociedad 2:3

Snížení pro Espanyol zařídil Sergi Darder poté, co skvělým zákrokem odmítl brankář Remiro hlavičku Javiho Puada, na dorážku už byl však krátký. Na 2:3 výsledek upravil v 87. minutě Brian Oliván střelou zleva na zadní tyč. V závěru zápasu ještě dostal Cabrera druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Livesport hráč utkání: Takefusa Kubo (Real Sociedad)

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport