Nice potvrdilo výbornou formu, porážku Ajaccia odstartoval brazilský veterán

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nice potvrdilo výbornou formu, porážku Ajaccia odstartoval brazilský veterán

Nice v lize vyhrálo popáté z posledních šesti utkání.
Nice v lize vyhrálo popáté z posledních šesti utkání.AFP
Hráči Nice potvrdili ve 23. kole Ligue 1 výbornou fazonu, když porazili na vlastním hřišti o záchranu bojující Ajaccio 3:0. Utkání, kterému podle očekávání herně vévodili Orli, rozhodl již ve třetí minutě netradiční střelec Dante. Zkušenému stoperovi přihrál na první ligový gól po téměř třech letech o generaci mladší Badredine Bouanani. Tato souhra a následné dvě branky Bilala Brahimiho dovedly tým z jihu Francie už ke třetímu po sobě jdoucímu domácímu triumfu. Hosté si naopak připsali šestou porážku z posledních sedmi zápasů v nejvyšší soutěži.

Nice – Ajaccio 3:0

Pro klub z jihu Francie začal zápas s trápícím se soupeřem náramně. Už ve třetí minutě se ve vápně pohotově opřel do míče Dante, jenž zamířil přesně k pravé tyči. Fotbalisté Nice na trávníku dominovali, ale k šancím na zvýšení náskoku se přes zatažený obranný blok soupeře dostávali jen těžko. Ajaccio hrozilo ojediněle, a to především nebezpečnými centry do šestnáctky.

Statistiky zápasu Nice –⁠ Ajaccio
Statistiky zápasu Nice –⁠ AjaccioOpta by Stats Perform

Nejprve hlavičkoval Florian Chabrolle, s jeho pokusem si však bez potíží poradil Kasper Schmeichel. V závěru poločasu neuspěl ani Mounaïm El Idrissy, jehož razantní hlavička skončila těsně vedle. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil. Nice si zkušeně hlídalo těsný náskok a do útoku se příliš nehnalo. Korsičané v ofenzivě působili dost bezradně a jediný zajímavý moment na jejich straně přišel v 54. minutě. Kapitán AC Riad Nouri vystřelil z voleje, jeho rána však Schmeichelovi nenadělala výrazné potíže.

Souboj definitivně zlomila 69. minuta, kdy se prosadil Bilal Brahimi. Alžírský útočník umístil povedenou střelu k bližší tyči a navázal na trefu z minulého utkání. V závěru se při svém debutu v Ligue 1 pokusil zdramatizovat poslední minuty Ruan Levine. Brazilec nasadil jesle Dantemu, ale z ostrého úhlu jistého Schmeichela nepřekonal. Na druhé straně udělal krásnou tečku za zápasem druhým gólem Brahimi, jenž z dálky vymetl šibenici.

Aktuální tabulka Ligue 1
Aktuální tabulka Ligue 1Livesport