Olomouc zostudila Spartu, vyhrála 4:0 a v sezoně je dál bez porážky. Konrád má nulu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Olomouc zostudila Spartu, vyhrála 4:0 a v sezoně je dál bez porážky. Konrád má nulu

Petr Strapáč vstřelil gól na 3:0.
Petr Strapáč vstřelil gól na 3:0.Profimedia
Hokejisté Olomouce zvítězili v předehrávce 3. kola extraligy nad Spartou 4:0, zůstali stoprocentně úspěšní a posunuli se na druhé místo o skóre ze České Budějovice. Shodně gólem a asistencí k tomu přispěli Jan Káňa (30) a Jakub Orsava (31). Slovenský brankář Branislav Konrád (34) udržel poprvé v sezoně čisté konto. Pražané prohráli druhý ze tří duelů a opět neuspěli venku.

Sparta začala velkou šancí Řepíka, ten ale u pravé tyče neuspěl. Stejně dopadli také Kaše a Dvořáček, který se zblízka snažil prosadit nadvakrát. Hosté byli nadále aktivnější. Mezi kruhy se s pukem otočil osamocený Forman, mířil ale pouze do Konrádova betonu.

Přihrávku za obranu následně dostal Tomášek, domácí brankář mu puk vypíchl holí. Naopak Olomouc udeřila v první třetině dvakrát. Nejprve potrestal chybu hostujících obránců Nahodil, pak se do horního rohu Kovářovy branky trefil Káňa. Snížit poté nedokázali Řepík ani Horák.

Statistiky utkání Olomouc - Sparta

Zkraje druhé třetiny prověřil Konráda Kaše, Kovář zase zneškodnil Knotkovu možnost z mezikruží. Na konci první olomoucké přesilové hry zakončoval Kusko, zápěstím těsně minul levou tyč sparťanské branky.

Hanáci ve 34. minutě přidali další dva góly. Rašnerovu střelu tečoval do sítě Strapáč a za 18 sekund využil početní převahu z dorážky Orsava. Olomouc mohla v závěru druhého dějství vedení ještě zvýraznit. Káňu ale dvakrát vychytal Kovář, vzápětí se neujala Ondruškova možnost.

Spartě se nepodařilo překonat Konráda ani v úvodu třetí třetiny. Rychlou střelu Horáka od modré čáry olomoucký brankář vyrazil betony. Poradil si také s bekhendovým pokusem Gustafa Thorella, který se do šance protáhl při vlastním oslabení.

Tabulka extraligy

Ve čtyřech poté zahrozili i domácí, kteří převážně kontrolovali vysoký náskok. Od levého mantinelu vypálil příklepem kapitán Ondrušek, Kovář puk vytěsnil do rohu kluziště. Během dalšího olomouckého vyloučení zase musel zasahovat proti Strapáčovi.