Openda z Lens nasázel nejrychlejší hattrick, Remeš v Monaku natáhla unikátní sérii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Openda z Lens nasázel nejrychlejší hattrick, Remeš v Monaku natáhla unikátní sérii
Aktualizováno
Folarin Balogun z Remeše byl v Monaku jediným střelcem.
Folarin Balogun z Remeše byl v Monaku jediným střelcem.AFP
Po sobotní vydřené výhře lídra PSG v Brestu 2:1, která lídra Ligue 1 opět přiblížila obhajobě titulu, zkompletovalo 27. kolo nejvyšší francouzské soutěže zbylých sedm zápasů. O Ligu mistrů bojující Lens uspěl v Clermontu, k čemuž hattrickem v rozmezí 30. a 34. minuty zásadně pomohl Loïs Openda (23). Remeš v Monaku zvítězila 1:0 a natáhla ligovou sérii bez porážky na 19 zápasů, čímž se nemůže chlubit žádný jiný tým v TOP pěti evropských ligách. Marseille v závěru ztratil dvougólové vedení nad Štrasburkem.

Clermont – Lens 0:4

Rozhodující pasáž utkání nastala krátce po půlhodině, kdy třemi góly během pěti minut skolil domácí celek Openda, jenž se v soutěžním duelu prosadil po 11 zápasech. Zároveň to byl nejrychleji vstřelený hattrick v nejvyšší francouzské soutěži ve 21. století. Pro Racing Club se jednalo ještě z jednoho hlediska o speciální vítězství, neboť si z města, které se proslavilo výrobou pneumatik, odvezlo plný počet bodů poprvé po 14 letech.

Statistiky zápasu Clermont – Lens
Statistiky zápasu Clermont – LensOpta by Stats Perform

Angers – Toulouse 0:2

Toulouse ukončilo sérii tří porážek v řadě a usadilo se v pohodlném středu tabulky. Naopak týmu ze západu Francie se smůla lepí na paty a ani pod novým trenérským vedením nedokázal naplno bodovat. Jeho čekání na výhru se tak protáhlo už na neuvěřitelných 21 utkání, což dali najevo nevhodným chováním i někteří fanoušci, kvůli kterým byl duel na chvíli přerušen. O osudu střetnutí rozhodl ve 37. minutě Mikkel Desler, pro něhož šlo o premiérovou trefu v dosavadním průběhu ročníku.

Statistiky zápasu Angers – Toulouse
Statistiky zápasu Angers – ToulouseOpta by Stats Perform

Lorient – Troyes 2:0

Domácí o teprve druhém ligovém vítězství z posledních sedmi klání rozhodli na samém začátku utkání, kdy se podruhé po zimním příchodu z Marseille prosadil Bamba Dieng. Ten přitom v celé první polovině sezony v dresu jihofrancouzského celku zaznamenal jedinou ligovou trefu. Les Merlus tak ukončili čekání na vítězství ve vzájemném střetnutí, které naposledy ovládli v únoru 2016.

Statistiky zápasu Lorient – Troyes
Statistiky zápasu Lorient – TroyesOpta by Stats Perform

Nantes – Nice 2:2

Oba celky se nejprve prezentovaly dvěma přesnými hlavičkami, po kterých mohl strhnout vedení na stranu Kanárků Ludovic Blas. Ten se postavil ke své 12. penaltě v kariéře, jenže teprve podruhé nebyl úspěšný. Blíže k vítězství pak byli po premiérové trefě Youssoufa Ndayishimiyeho hostující Orli, až v 88. minutě však rozhodl o konečném výsledku střídající Mostafa Mohamed.

Statistiky zápasu Nantes – Nice
Statistiky zápasu Nantes – NiceOpta by Stats Perform

Ajaccio – Montpellier 0:1

Jediný gólový moment přišel v 68. minutě, kdy se 10. ligovou trefou v průběhu této sezony blýskl Elye Wahi. Teprve 20letý útočník tímto počinem zařídil svému týmu již čtvrté vítězství z posledních pěti střetnutí. Naopak celek z Korsiky, který má suverénně nejhorší ofenzivu z celé soutěže, zůstal na 18. sestupové pozici.

Statistiky zápasu Ajaccio – Montpellier
Statistiky zápasu Ajaccio – MontpellierOpta by Stats Perform

Monako – Remeš 0:1

Hosté v utkání dokonale předvedli své nejsilnější stránky, když už popáté za sebou v lize neinkasovali a zároveň po změně stran přesným zásahem umlčel favorizovaného soupeře Folarin Balogun. Mladý host z kádru West Hamu se prosadil po třízápasovém mlčení a se 16 góly dotírá na čelo tabulky střelců. Trápící se Knížata nevyhrála čtvrtý soutěžní duel v řadě a jejich ztráta na druhou Marseille zůstane minimálně čtyřbodová, naopak Remeš se unikátní šňůrou pomalu blíží pohárovým pozicím.

Statistiky zápasu Monako – Remeš
Statistiky zápasu Monako – RemešOpta by Stats Perform

Marseille – Štrasburk 2:2

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport