Troyes vybojovalo cenný bod proti Monaku, zápas poprvé v historii Ligue 1 řídily tři ženy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Troyes vybojovalo cenný bod proti Monaku, zápas poprvé v historii Ligue 1 řídily tři ženy

Aktualizováno
Monako si s Troyes rozdělilo body za remízu 2:2.
Monako si s Troyes rozdělilo body za remízu 2:2.AFP
Monako pouze remizovalo ve 26. kole Ligue 1 na hřišti outsidera z Troyes, a to poměrem 2:2. Utkání bylo speciální i v tom ohledu, že se stalo prvním zápasem v historii nejvyšší francouzské soutěže, které řídily tři ženské rozhodčí v čele s účastnicí mundialu Stéphanie Frappartovou. Debakl na hřišti Montpellier schytalo Angers, které si odvezlo porážku 0:5.

Troyes – Monako 2:2

Svěřenci Patricka Kisnorba vstoupili do duelu proti favoritovi nebojácně a rozdíl 15 příček v tabulce nebyl zpočátku na trávníku znát. K vidění byly nebezpečné střelecké pokusy na obou stranách. V největší příležitosti první půlhodiny ovšem Caio Henrique prudkým projektilem z rohu vápna minul.

Těsně po vypršení úvodní třicetiminutovky se však ke slalomu mezi soupeři odhodlal Kouamé, vypálil z hranice vápna a Alexandru Nübelovi poslal do sítě nechytatelnou bombu. Knížecí klub mohl na branku malijského středopolaře odpovědět ještě před pauzou. Ani Kevinu Vollandovi ale přáno nebylo, jelikož skrytou přízemní střelou těsně netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Monako mělo více gólových šancí.
Monako mělo více gólových šancí.Opta by Stats Perform

Po změně stran se obraz hry víceméně neměnil a pevná defenziva Troyes v čele se zkušeným kapitánem Adilem Ramim odolávala. Změnit se to snažil bývalý spoluhráč právě mistra světa z roku 2018 Ben Yedder, jenže technickým obstřelem po hodině hry stejně jako jeho předchůdci minul.

Tentýž hráč o pár minut později opět potvrdil špatně seřízenou mušku hostů, když v další vyložené příležitosti tváří v tvář gólmanovi přestřelil. Napotřetí už to ale kapitánovi Knížat vyšlo. V 81. těžil z dobré práce střídajícího Breela Embola a nadvakrát z bezprostřední blízkosti vyrovnal. O další čtyři minuty později dokonce spasitel Ben Yedder z dorážky obrátil misku vah na stranu hostů. Poslední slovo zápasu si však nakonec vzali domácí, kteří zásluhou přesné hlavičky Ugba z nastavení urvali alespoň bod.

Montpellier – Angers 5:0

Montpellier s přehledem zvládl utkání s Angers, a to poměrem 5:0. Skvělý vstup La Paillade do zápasu proměnil v rozdílovou trefu už ve druhé minutě Wahbi Khazri, na nějž ještě před přestávkou navázali hned dva další spoluhráči. Zatímco černobílí porážkou protáhli své čekání na ligový triumf již na 18 duelů, celek z jihu Francie udělal rázný krok k záchraně.

Montpellier vyhrál naprosto zaslouženě.
Montpellier vyhrál naprosto zaslouženě.Opta by Stats Perform

Reims – Ajaccio 1:0

Reims na vlastním hřišti porazili AC Ajaccio 1:0, a připsali si tak už 18. ligové utkání v řadě, ve kterém neprohráli. V pátém po sobě jdoucím klání navíc udrželi čisté konto. Až do poslední minuty to vypadalo, že si soupeři rozdělí body, ale těsně před závěrečným hvizdem se z dálky prosadil Jens Cajuste. Červenobílí ukázali, že Medvědi jsou jejich oblíbeným soupeřem, neboť je porazili popáté za sebou.

Štrasburk – Brest 0:1

Brest zvítězil na hřišti Štrasburku poměrem 1:0. Nepříliš atraktivní první půli až v nastaveném čase obohatil rozhodující trefou Franck Honorat, jenž využil nádhernou přihrávku za obranu. Pro hostující celek byla výhra nad kometou loňského ročníku velkým triumfem, neboť se jednalo o souboj s přímým konkurentem v boji o záchranu.

Ani jeden z týmů si mnoho šancí nevypracoval.
Ani jeden z týmů si mnoho šancí nevypracoval.Opta by Stats Perform

Toulouse – Clermont 0:1

Clermont porazil domácí Toulouse 1:0. Jediný gól utkání vstřelil v dresu hostů Saif-Eddine Khaoui. Vítězství bylo pro středofrancouzský celek o to sladší, že konečně utnul svou dlouhotrvající sérii bez výhry a porazil tabulkového souseda, jehož i přeskočil. Toulouse po skvělém vstupu do kalendářního roku pokračovalo v úpadku a padlo již potřetí za sebou. 

Lyon – Lorient 0:0

Lyon remizoval na Parc Olympique Lyonnais s Lorientem 0:0. První půle přinesla jednu tutovku na každé straně, leč při žádné z nich neskončil míč za brankovou čarou. Po přestávce se pak oba týmy osmělily a začala ofenzivní hitparáda. Diváci byli svědky několika skvělých šancí, jenže všem zakončovatelům se lepila smůla na paty. Dalším obrovským faktorem vedoucím k bezbrankové dělbě bodů byl famózně chytající Vito Mannone, už 35letý gólman hostů se zkušenostmi z anglické Premier League.

Lyon měl smůlu v koncovce.
Lyon měl smůlu v koncovce.Opta by Stats Perform

Rennes – Marseille 0:1

Olympique zvítězil na stadionu Rennes a alespoň částečně tak odčinil vysokou porážku proti PSG a následné vypadnutí z poháru s druholigovým Annecy. Na triumfu svěřenců Igora Tudora měl největší podíl bosenský reprezentant Sead Kolašinac, který z pozice obránce zaznamenal již čtvrtý ligový zásah v ročníku.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport