Orsava po demolici Sparty: Prvních deset minut to byla tragédie, koledovali jsme si

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Orsava po demolici Sparty: Prvních deset minut to byla tragédie, koledovali jsme si

Olomouc slaví třetí vítězství v sezoně.
Olomouc slaví třetí vítězství v sezoně.Profimedia
První brankou v novém působišti přispěl útočník Jakub Orsava (31) k výhře hokejistů Olomouce v předehrávce 3. kola extraligy nad Spartou 4:0. Letní posila Hanáků z Hradce Králové ve 34. minutě v přesilové hře pečetila výsledek. Olomouc tak i potřetí v sezoně naplno bodovala.

"Prvních deset minut to od nás byla tragédie. Můžeme děkovat Braňovi (Konrádovi), že to zavřel. Tam jsme si opravdu koledovali, soupeř měl gólové šance. Kdyby vedl 3:0 nebo 4:0, nikdo by se nedivil,“ řekl Orsava a chválil slovenského gólmana Branislava Konráda, který si i díky 25 úspěšným zákroků připsal první čisté konto v sezoně.

"Pak jsme dali šťastný gól. Soupeř z úvodního tlaku nic nevytěžil a asi ho to srazilo. My jsme přidali druhou branku a byli jsme na koni," řekl rodák ze Šumperka k trefám Lukáše Nahodila a Jana Káni, díky kterým se Olomouc navzdory převaze Pražanů dostala do vedení 2:0.

Statistiky utkání Olomouc - Sparta

Orsava se ve druhé části prosadil hned 18 sekund po gólu Petra Strapáče. Pod horní tyč doklepl pokus Jana Bambuly a využil přesilovku po faulu obránce Adama Poláška. "Gól potěší, ale hlavní jsou tři body. Máme dobrý start do sezony, je to pro nás důležité. Pořád je však před námi 49 kol, jednomu vítězství bych nepřikládal velkou váhu. Musíme pořád hrát bojovně, jako jeden tým. Výsledky se pak dostaví," uvedl jednatřicetiletý bývalý hráč Třince, Pardubic, Mladé Boleslavi i Komety Brno, který v 634 duelech v extralize vstřelil 158 branek.

Díky Orsavovi Olomouc poprvé v sezoně udeřila v početní výhodě. "Minule proti Mladé Boleslavi jsme to neprotrhli, i když třeba v přesilovce pět na tři jsme šance také měli. Proti Spartě tam byl odražený puk a dorazil jsem ho do brány," komentoval někdejší reprezentant, který v národním týmu sehrál 16 zápasů. "Pořád ale máme na čem pracovat. Za tři zápasy jsme z přesilovek skórovali jen jednou. Zatím nejsou takové, jak bychom si představovali," dodal Orsava.

Tabulka extraligy