Pastrňák připomněl na Utkání hvězd slavnou komedii, v soutěži nestačil na Ovečkinova syna

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pastrňák připomněl na Utkání hvězd slavnou komedii, v soutěži nestačil na Ovečkinova syna

David Pastrňák se baví s Kevinem Fialou z Los Angeles.
David Pastrňák se baví s Kevinem Fialou z Los Angeles.twitter.com/NHLcz
Hokejovému Utkání hvězd hraném na Floridě předcházely tradiční dovednostní soutěže, kterých se zúčastnil i David Pastrňák (26). Útočník Bostonu si v Breakaway Challenge zahrál roli Adama Sandlera z filmu Rivalové a podle poroty mu divadlo stačilo na druhé místo. To první udělila porota spolupráci Sidneyho Crosbyho (35) a Alexandra Ovečkina (37), kteří do útoku vyslali Rusova syna Sergeje.

Pastrňák na led vjel v bostonském dresu se jménem Gilmore na zádech. Po chvíli se k němu na ledě přidal i brankář Linus Ullmark jako Happyho caddy Otto. Český kanonýr se plně vžil do role neúspěšného hokejisty předělaného na golfistu, kterého ve filmu ztvárnil Adam Sandler. Při svých pokusech trefit se do prázdné brány využil hokejku i golfové hole. Od rozhodčích dostal v exhibiční soutěži 38 bodů a skončil druhý.

První místo mu totiž vyfoukla dvojice legendárních útočníků Sidney Crosby a Alexandr Ovečkin. Při podepisování dresu moderátorovi a bývalému hokejovému obránci P. K. Subbanovi řekl Ovečkin, že potřeba bude možná ještě jeden autogram. Na led následně vjel jeho čtyřletý syn Sergej, který střelou mezi betony překonal brankáře ve výslužbě Roberta Luonga.

"Jsme dobří přátelé," řekl Ovečkin ještě před zahájením dovednostních soutěží o vztahu s Crosbym. "Můžeme si kdykoli zavolat nebo napsat. Na začátku to bylo jiné, ale byli jsme mladí, mezitím jsme dospěli. Když ho čeká významný milník, ozvu se mu, napíšeme si."

Nejtvrdší střelu má překvapivě Pettersson

Kde už Ovečkin neuspěl, byla tradiční soutěž o nejtvrdší střelu. Tu totiž předvedl překvapivě švédský útočník Vancouver Canucks Elias Pettersson. Přesto, že není žádný pořízek a váží jen 80 kilogramů, jeho puk letěl rychlostí více než 165 km/h. Centr Canucks, který byl vybrán do svého pátého Utkání hvězd NHL, vyhrál tuto akci poprvé. Byl prvním z pěti střelců a poté, co při prvním pokusu zaznamenal střelu o rychlosti 161,2 km/h, se vrátil s vítěznou trefou.

"Jsou to hodiny a hodiny tréninku," řekl Pettersson. "Myslím, že teď už je to jen svalová paměť. Je za tím spousta tréninku."

Nejpřesnější byl Nelson, nejrychlejší Svečnikov

Ve vyřazovací soutěži o nejpřesnějšího střelce zazářil centr New York Islanders Brock Nelson, který ve finále porazil Nazema Kadriho z Calgary Flames. Čtyři terče zasáhl přesně v čase 12.419 sekundy. "Na začátku se hodně mluvilo, kluci se ptali: 'Jaké je nejlepší pořadí?' Šel jsem doleva, doprava, nahoru doleva, doprava nahoru. Prostě jsem se toho držel," řekl Nelson o své strategii.

Nejrychlejším hokejistou se stal Andrej Svečnikov z Caroliny Hurricanes. Ruský útočník zajel poslední kolo závodu za 13.699 sekundy a porazil protivníka z Los Angeles Kings Kevina Fialu. Dvaadvacetiletý Svečnikov se dostal do svého prvního Utkání hvězd a dovednostní soutěže si užil: "Ze začátku je člověk trochu nervózní, ale pak už je to s klukama snadné a člověk se prostě s každým baví a je v pohodě. Byl to zábavný den."