Pavlenka byl u fantastického obratu Brém v Dortmundu, Schalke s Králem remizovalo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pavlenka byl u fantastického obratu Brém v Dortmundu, Schalke s Králem remizovalo

Pavlenka byl u fantastického obratu Brém v Dortmundu, Schalke s Králem remizovalo
Pavlenka byl u fantastického obratu Brém v Dortmundu, Schalke s Králem remizovaloAFP
Bundesliga v sobotu nabídla velmi zajímavé zápasy, kde nebyla nouze o překvapení. Brémy s Jiřím Pavlenkou (30) v brance prohrávaly v Dortmundu ještě v 89. minutě o dvě branky, nakonec ale zvítězily 3:2. Záložník Alex Král (24) pak odehrál celý zápas při bezbrankové remíze Schalke s Wolfsburgem. Lipsko prohrálo na hřišti Unionu a stále čeká na vítězství.

Dortmund měl nakročeno k třetímu vítězství v řadě, perfektní bilanci mu však překazil senzační obrat Brém v závěru zápasu. Borussia otevřela skóre v nastavení prvního poločasu, kdy Pavlenku střelou na přední tyč zpoza vápna zaskočil Brandt. Ve druhém dějství se po rohu dostal ke střele z velké vzdálenosti Guerreiro a jelikož měl Pavlenka zakrytý výhled, nestihl na razantní střelu včas reagovat.

Werder se ale nevzdal a nakonec vybojoval premiérovou výhru po návratu mezi elitu. Nejprve v 89. minutě střelou do šibenice snížil Buchanan, ve třetí minutě nastavení se hlavou trefil Schmidt a v posledních vteřinách zajistil tři body Brémám z úniku Burke.

Statistiky utkání Dortmund - Brémy

Schalke mohlo jít do vedení na konci prvního poločasu, když hlavní arbitr po konzultaci s videem nařídil pokutový kop. K němu se postavil Terodde, gólmana ale nepřekonal. Penalta však byla opakována kvůli předčasnému vběhnutí domácího fotbalisty do vápna. Terodde neuspěl ani napodruhé. Za hosty odehrál celý zápas český reprezentant Alex Král.

Statistiky utkání Wolfsburg - Schalke

Lipsko stále čeká na první soutěžní výhru, po porážce v Superpoháru a dvou ligových remízách podlehlo na hřišti Unionu Berlín 1:2. Domácí zápas rozhodli již v první půlce brankami Siebatcheua a Beckera. V druhé části korigoval skóre hlavou obránce Orbán. Union je po dvou výhrách a remíze v neúplné ligové tabulce na druhém místě.

Všechny zápasy 3. kola Bundesligy

Report z utkání Leverkusen - Hoffenheim