Petr Čech pokračuje v hokejové kariéře, nově bude chytat za Oxford

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Petr Čech pokračuje v hokejové kariéře, nově bude chytat za Oxford
Petr Čech bude hrát za Oxford City Stars.
Petr Čech bude hrát za Oxford City Stars.oxfordcitystars.com
Bývalý fotbalový brankář Petr Čech (41) si ve své hokejové kariéře vyzkouší v Anglii třetí angažmá. Někdejší reprezentant přestoupil z třetiligového Chelmsfordu Chieftains do konkurenčního týmu Oxford City Stars. Vedení klubu o nové posile s velkým nadšením informovalo na svém webu.

"Opravdu se těším na novou kapitolu s Oxford City Stars. O klubu jsem slyšel jen dobré věci a těším se, že si tu znovu zahraju s některými bývalými spoluhráči. Je jasné, že má Oxford velké ambice a doufám, že je pomůžu naplnit," uvedl v prohlášení český gólman s tím, že chce zužitkovat zkušenosti, které nabral v NIHL 1 v uplynulé sezoně v dresu Chelmsfordu.

Vedení klubu si od nové posily slibuje velký přínos na ledě, v kabině i mezi fanoušky. "Přináší bohaté zkušenost a ví, co je potřeba k vítězství. Pouhá jeho přítomnost v klubu nás všechny pozvedne," věří oxfordský klub.

"Jméno Petra Čecha rezonuje mezi fotbalovými nadšenci a sportovními fanoušky po celém světě. Je známý svým působením v Chelsea a Arsenalu v anglické Premier League, ale je také fantastickým hokejovým brankářem, v minulé sezoně s Chelmsford Chieftains měl úspěšnost zásahů 90 procent. Zahrál si také s některými z nejlepších hráčů ve světě ledního hokeje, když trénoval s týmem NHL Chicago Blackhawks," dodali zástupci Oxfordu.

Čech přestoupil do Chelmsfordu vloni v listopadu z Guildfordu Phoenix, kde v roce 2019 odstartoval hokejovou kariéru krátce po konci té fotbalové. Bývalý gólman Chelsea, Arsenalu, Rennes nebo Sparty s mužstvem ze čtvrté hokejové soutěže tehdy vyhrál ligu, play off i pohár. S Chelmsfordem si letos zahrál finále poháru, který ale získal tým Invicta Dynamos.