Plzeň je bez bodu poslední. Neříkal bych tomu krize, uvedl nový kouč Indiánů Kořínek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň je bez bodu poslední. Neříkal bych tomu krize, uvedl nový kouč Indiánů Kořínek

Petr Kořínek se může opřít o pomoc majitele Indiánů Martina Straky.
Petr Kořínek se může opřít o pomoc majitele Indiánů Martina Straky.Profimedia
Trenérskou premiéru na extraligové střídačce si v domácím souboji Plzně proti Pardubicím odbyl bývalý útočník a odchovanec Petr Kořínek (55). Jako hráč na západě Čech získal stříbro v roce 1992 a bronz o osm let později, nyní společně s asistentem Františkem Bombicem (45) vystřídal v pondělí dopoledne dosavadní duo koučů Václav Baďouček a Miloš Říha mladší. Pro prohře s Dynamem 1:4 ale zůstávají Indiáni i po třetím duelu sezony bez bodu a klesli na poslední místo tabulky.

"Je to u týmu strašně krátká doba. Od nástupu jsme měli jen čtyři dny na přípravu. Bylo to těžké, ale snažíme se zjednodušit systém. Neříkal bych tomu krize, ale kluci ty porážky samozřejmě v hlavě mají. Chtěli jsme je nastavit na ten zápas pozitivně. Bohužel se to nepodařilo,“ uvedla po neúspěchu se silným týmem Dynama nová trenérská tvář v nejvyšší soutěži.

"Nebyla tam nervozita, ale byl to pro mě první zápas v roli hlavního trenéra v extralize a to byl zvláštní pocit. Věřil jsem, že by to dnes mohlo vyjít, ale bohužel se to nepodařilo,“ litoval bývalý centr, jehož práci přímo na střídačce podporoval i majitel Indiánů Martin Straka.

"Martin je s týmem. Naše spolupráce se odvíjí podle situace. Já mám na starosti útočníky a Franta (Bombic) obránce. Martin je mezi námi a domlouváme se s ním hlavně ohledně přesilovek. On sleduje hru nezávisle a nějaké poznatky nám vždycky řekne," vysvětloval Kořínek rozdělení pravomocí.

Plzeň v pátek po nepodařených dvou třetinách ožila v závěrečné části. "Pardubice dobře bránily střední pásmo. Museli jsme zjednodušit hru a puky si protečovat. Už se tam pak objevil pozitivní prvek, že jsme se udrželi v útočném pásmu. Snad se odrazíme od třetí třetiny do dalšího zápasu a už to bude lepší," přál si nový kouč, jehož přes porážku potěšila alespoň hra v početních výhodách.

"Naše přesilovky ve třetí třetině vypadaly velmi slušně, tak snad na tom ještě zapracujeme a bude se nám v nich dařit. To bychom určitě chtěli do dalších zápasů přenést," dodal Kořínek.

Změnu trenérů samozřejmě pocítili i plzeňští hráči. "Bylo z toho dnes obrovské očekávání, navíc přišlo hodně fanoušků. Možná na nás byla znát lehká přemotivovanost a nervozita,“ popsal náladu kádru Indiánů na začátku zápasu útočník Kryštof Hrabík, jenž si dnes připsal první branku v sezoně i novém působišti.

Novým trenérům se tak předvedl v dobrém světle. "Nechtěl bych to moc komentovat. Přišla nová energie do týmu, pár systémových věcí se změnilo, ale ve finále je to na nás. My jsme na ledě. Trenéři nám mohou pomoci, říct co a jak. Ale je jen na nás, co si z toho vezmeme a předvedeme na ledě," komentoval Hrabík rošádu na střídačce.

Podle něj plzeňské mužstvo neskládá zbraně ani po třetí porážce v řadě. "Střídačka žila, i když to úplně nelepí. Nejde to tím směrem, co bychom chtěli. Kluci se ale navzájem povzbuzují a řekl bych že ten tým spolu žije a bojujeme jeden za druhého," uvedl bývalý hráč Liberce.

"Když budeme pokračovat v neděli na Spartě tak jako dnes posledních deset minut, tak jsme na dobré cestě," vyhlížel Hrabík blížící se zápas na ledě silného pražského celku.

Statistiky utkání Plzeň - Pardubice