Poruba nevyužila možnost přeskočit Vsetín, Slavia hladce přehrála Litoměřice 7:2

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Poruba nevyužila možnost přeskočit Vsetín, Slavia hladce přehrála Litoměřice 7:2
Poruba nevyužila možnost přeskočit Vsetín, Slavia hladce přehrála Litoměřice 7:2
Poruba nevyužila možnost přeskočit Vsetín, Slavia hladce přehrála Litoměřice 7:2Profimedia
Hokejisté druhé Poruby vyhráli ve 30. kole Chance ligy nad Přerovem 2:1 až v prodloužení a promarnili možnost vrátit se do čela tabulky před Vsetín. Na lídra ztrácejí Ostravané bod, ale mají zápas k dobru. Třetí Třebíč podlehla v Kolíně 1:2. Poslední Pardubice B porazily Prostějov 4:1 a třináctá Slavia zvítězila nad Litoměřicemi 7:2.

Poruba - Přerov 2:1p

Poruba po dvou domácích zápasech bez bodu před vlastním publikem zabrala a otočila utkání s Přerovem. Zubři se ujali vedení po 62 sekundách druhé třetiny, kdy využil přesilovou hru David Březina. Ve 48. minutě vyrovnal Tomáš Šoustal a v čase 64:26 rozhodl Roman Pšurný.

Frýdek-Místek - Sokolov 3:1

Po sérii pěti porážek se radoval Frýdek-Místek, který zdolal Sokolov 3:1. Dvěma góly se o vítězství postaral Oskar Haas.

Kolín - Třebíč 2:1

Třebíč neuspěla po šňůře tří vítězství v Kolíně. Kozlové se po sérii čtyř porážek dočkali naposledy přes původní prohru 0:6 v Sokolově kvůli administrativní chybě Baníku kontumačního vítězství 5:0 a dnes uspěli i na ledě.

V šesté minutě dostal Kolín do vedení Adam Dlouhý a po 40 sekundách druhé třetiny zvýšil útočník Martin Novák, kterého Kozlové získali v sobotu z Prostějova výměnou za střelce Jana Veselého. Za Horáckou Slavii snížil ve 27. minutě Jakub Malý.

Pardubice B - Prostějov 4:1

Poslední Pardubice B uspěly podruhé za sebou v domácím prostředí v Chrudimi, porazily rozjetý Prostějov 4:1 a dosáhly na teprve třetí vítězství z uplynulých 13 duelů. Na úvodní branku Marka Drtiny sice odpověděl Veselý, ale mezi 28. a 33. minutou získali Dynamu rozhodující náskok Patrik Machač a Robin Kaplan. Ve třetí třetině dovršil výsledek v oslabení Jakub Lichtag. Jestřábi neuspěli po sérii pěti vítězství.

Slavia - Litoměřice 7:2

Slavia si díky podařenému vystoupení proti Litoměřicím připsala třetí výhru z posledních jedenácti zápasů a podruhé za sebou uspěla doma. Vítěznou premiéru v dresu Pražanů si odbyl gólman Adam Brízgala, který v Edenu nově působí na střídavé starty z Kladna. Dosud v první lize vypomáhal Prostějovu.

Slavia nastoupila už bez útočníka Vladimíra Růžičky mladšího, který v pátek v klubu skončil po vzájemné dohodě. Na střídavý start ji posílil Dominik Sklenář z druholigového Znojma a do mateřského týmu se vrátil z třetí nejvyšší soutěže z Letňan rovněž útočník Tomáš Labuzík, který ozdobil premiéru v první lize brankou.

Šumperk - Jihlava 1:2

Vítěz minulého ročníku Jihlava vyhrála v Šumperku 2:1 a posunula se na 5. místo. Bodovala pošesté za sebou a popáté z toho zvítězila. Dukla otevřela skóre v čase 25:34 díky Tobiáši Handlovi. Přesně devět minut před koncem smazal ztrátu Draků Joshua James Mácha, ale za 127 sekund zajistil Jihlavě vítězství Tomáš Chlubna.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Flashscore