Poruba drží v čele Chance ligy nejtěsnější možný náskok. Zvítězila také druhá Třebíč

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Poruba drží v čele Chance ligy nejtěsnější možný náskok. Zvítězila také druhá Třebíč
Poruba drží v čele Chance ligy nejtěsnější možný náskok. Zvítězila také druhá Třebíč
Poruba drží v čele Chance ligy nejtěsnější možný náskok. Zvítězila také druhá Třebíč
Profimedia
Poruba vyhrála ve 23. kole první ligy v Chrudimi nad posledními Pardubicemi B 3:2 a vede tabulku o bod před Třebíčí. Stále má navíc dva zápasy k dobru. Horácká Slavia zvítězila doma nad Sokolovem 3:2 až po prodloužení. Zlín, který je po sestupu z extraligy až devátý, vyhrál v Praze nad předposlední Slavií 4:2.

Litoměřice – Prostějov 1:3

Třetí Litoměřice po sérii čtyř výher neuspěly a podlehly doma Prostějovu 1:3. Domácí se ujali vedení v sedmé minutě díky brance Petra Tona a pro dvacetiletého syna sportovního ředitele Sparty a bývalého kanonýra Petra Tona staršího to byla ve 21. duelu v druhé nejvyšší soutěži první branka. Za Litoměřice sehrál pátý zápas po příchodu ze Sokolova.

Detail zápasu Litoměřice – Prostějov 1:3

Třebíč – Sokolov 3:2 pp

Třebíč vyhrála i dvanáctý domácí zápas v sezoně, přestože se Sokolovem dvakrát prohrávala. Baník poprvé skóroval v deváté minutě, kdy se prosadil Vít Jiskra. Po 150 sekundách druhé třetiny vyrovnal Václav Krliš, ale v úvodu závěrečného dějství vrátil Sokolovu vedení Ondřej Baláž. V 50. minutě vynutil v přesilové hře prodloužení Michal Vodný a v čase 64:39 rozhodl z trestného střílení Matěj Novák.

Detail zápasu Třebíč – Sokolov 3:2 pp

Frýdek-Místek – Šumperk 3:5

Poprvé po čtyřech vítězstvích poznal hořkost porážky Frýdek-Místek, který podlehl na vlastním ledě Šumperku 3:5. Domácím nepomohly ani dvě trefy Vlastimila Dostálka, za vítěze si připsali po gólu a asistenci Matěj Svoboda a Lukáš Žálčík.

Detail zápasu Frýdek-Místek – Šumperk 3:5

Kolín – Jihlava 6:1

Dvanáctý Kolín oslavil teprve druhou výhru z uplynulých sedmi utkání, doma vyhrál nad Jihlavou jednoznačně 6:1. Šampion minulé sezony první ligy Dukla prohrála třetí z posledních čtyř zápasů. Za Kozly zaznamenal hattrick Matěj Morong a po třech bodech si připsali také Jan Veselý (1+2) a obránce Zdeněk Čáp (0+3).

Detail zápasu Kolín – Jihlava 6:1

Pardubice B – Poruba 2:3

Poruba si připsala pátou výhru z posledních šesti zápasů. Záložní tým Pardubic naopak popáté za sebou prohrál a nezískal v této sérii ani bod. Dynamo přitom ve 12. minutě vedlo 2:0. Po 30 sekundách otevřel skóre Jakub Lichtag a ve vlastním oslabení zvýšil Michal Rouha. Po 46 sekundách druhé části se poprvé prosadili Ostravané díky Michalu Vachovcovi a rovněž v první minutě třetí třetiny vyrovnal v přesilové hře Roman Pšurný. Sedm minut před koncem rozhodl Dominik Hrníčko.

Detail zápasu Pardubice B – Poruba 2:3

Přerov – Vsetín 1:4

Podařený vstup do utkání měl i Vsetín v Přerově, kde nakonec vyhrál 4:1. V 17. minutě vedl po brankách Petera Lichance, Danielse Berzinše a Jana Štefky 3:0. Za 40 sekund sice snížil Robert Černý, ale 72 sekund před koncem při power play do prázdné branky zpečetil vítězství Valachů Fin Riku Sihvonen.

Detail zápasu Přerov – Vsetín 1:4

Slavia Praha – Zlín 2:4

Zlín dokázal zvítězit v pátém z posledních šesti duelů a stahuje ztrátu na celky před sebou. Od třetí místa jej dělí už jen pět bodů. Slavia se naopak trápí a připsala si čtvrtou porážku za sebou. Už v čase 12:58 měla tříbrankové manko. Po 63 sekundách se radovali Berani po gólu Pavla Kubiše, v osmé minutě využil přesilovku pěti proti třem Antonín Honejsek a na 3:0 zvýšil Pavel Sedláček. V 17. minutě vrátil domácí do hry Tomáš Hanousek a potom až 43 sekund před koncem dostal v power play Slavii na kontakt Vladimír Růžička. V pokračující hře bez brankáře ale sebral v čase 59:42 Pražanům naděje Daniel Gazda.

Detail zápasu Slavia Praha – Zlín 2:4

Aktuální tabulka Chance ligy