Wout van Aert vyhrál cyklokrosový závod v Dublinu, mezi ženami vládla Van Empelová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Wout van Aert vyhrál cyklokrosový závod v Dublinu, mezi ženami vládla Van Empelová
Wout van Aert ovládl závod v Dublinu.
Wout van Aert ovládl závod v Dublinu.Profimedia
Premiérový závod Světového poháru cyklokrosařů v Dublinu vyhráli Belgičan Wout van Aert (28) a Nizozemka Fem van Empelová (20). Čeští reprezentanti na bahně v Irsku v devátém dílu seriálu nestartovali.

Trojnásobný mistr světa z let 2016-18 Van Aert, jenž je i elitním silničářem, zaznamenal vítězství ve svém druhém startu v sezoně SP. Před týdnem byl druhý v Antverpách za velkým rivalem Matheiu van der Poelem z Nizozemska, jenž v Dublinu chyběl kvůli přípravě na silniční sezonu.

Van Aerta nepřipravily o výhru pád ani neobvyklý incident z depa, kde se mu do zadního kola zamotal ručník. Výměnou kola ztratil více než čtvrt minuty, ale vrátil se do vedoucí skupiny, od níž se odpoutal nástupem v předposledním kole.

Nejlepší sprinter letošní Tour de France si pro výhru dojel s náskokem 14 sekund před krajanem Laurensem Sweeckem, lídrem SP. Třetí byl letošní mistr světa Tom Pidcock z Británie.

Mezi ženami vládla Van Empelová

V závodě žen potvrdila šestým vítězstvím v sezoně vedení v seriálu Van Empelová, jež vyhrála před třemi krajankami. Nejtužší souboj svedla s Puck Pieterseovou, která na ni ztratila dvě sekundy.

Za týden přivítá elitní cyklokrosaře italské Val di Sole.