PSG bez hvězd inkasovalo v Monaku další ránu. Marseille otřela fanouškům slzy výhrou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
PSG bez hvězd inkasovalo v Monaku další ránu. Marseille otřela fanouškům slzy výhrou
Aktualizováno
Wissam Ben Yedder dal PSG dva góly, přidal asistenci a zásadně přispěl k výhře 3:1.
Wissam Ben Yedder dal PSG dva góly, přidal asistenci a zásadně přispěl k výhře 3:1.AFP
Monako zvítězilo ve 23. kole Ligue 1 na domácím hřišti nad PSG 3:1. O výhře rozhodl knížecí celek v prvním poločase, kdy se prosadil třikrát, přičemž hned dvě branky zaznamenal Wissam Ben Yedder, jenž má na svém kontě v této ligové sezoně již úctyhodných 14 gólů. Pařížané znovu doplatili na absenci Kyliana Mbappého, kterého na listině zraněných hráčů doplnil i Lionel Messi. Marseille uspěla na hřišti Clermontu, který díky dvěma gólům Alexise Sáncheze porazila 2:0. Začátek zápasu byl kvůli střetům fanoušků o téměř hodinu odložen, policie totiž při řešení nepokojů sáhla po slzném plynu, jenž pronikl až na hrací plochu.

Monako – PSG 3:1

Jako první se ale prosadili hned ve čtvrté minutě domácí. Postaral se o to Aleksandr Golovin, který využil nedůrazu pařížských obránců ve vlastním vápně a pohotovým zakončením propasíroval míč pod tělem Gianluigiho Donnarummy. V 18. minutě bylo pro obhájce titulu ještě hůř. Velkou měrou se na tom podepsal El Chadaille Bitshiabu, který si váhavě počínal na hranici vápna, čehož po odebrání balonu využil přesnou střelou na vzdálenější tyč Ben Yedder.

PSG ale dokázalo ještě před odchodem do šaten snížit zásluhou Warrena Zaïre-Emeryho, kterému míč naservíroval na zlatém podnose před prázdnou branku Juan Bernat. Příjemnou poločasovou přestávku ale nakonec Pařížané neprožili, neboť v nastavení první půle ještě s přispěním tyče zvýšil náskok Monaka Ben Yedder.

Statistiky zápasu Monako – PSG
Statistiky zápasu Monako – PSGOpta by Stats Perform

Do druhého poločasu vstoupili svěřenci Christophera Galtiera s taktikou postupné kombinace a hledání skulinek v domácí defenzivě. Červenobílí ale bránili velmi dobře, naopak sami hrozili z protiútoků. Po jednom takovém mohl dokončit Ben Yedder hattrick, ale Donnarummu již potřetí nepřekonal. Postupem času trochu překvapivě znovu převzali otěže hry domácí, kteří již nedali svému soupeři možnost vrátit se do zápasu.

Clermont – Marseille 0:2

Prvním, kdo po posunutém úvodním výkopu trefil prostor brány, byl Muhammed Cham. Střelu mladého útočníka Clermontu směřující k pravé tyči vyrazil jistým zákrokem Pau López. Marseille sice po většinu času kontrolovala hru, jenže jako první rozvlnil síť ve 23. minutě do prázdné brány dorážející Grejohn Kyei. Jeho trefu ale po zásahu videorozhodčího kvůli ofsajdu sudí odvolal. Navzdory ospalému výkonu se v závěru poločasu ujali vedení Les Olympiens. Střelu Ruslana Malinovského z přímého kopu totiž v šestnáctce rukou zblokoval hráč ve zdi a z následné penalty nezaváhal Sánchez.

Statistiky zápasu Clermont – Marseille
Statistiky zápasu Clermont – MarseilleOpta by Stats Perform

Navýšit náskok hostů se krátce po změně stran pokusil střídající Issa Kaboré. Prudký projektil afrického obránce však srazil na břevno clonící protihráč. Výrazně lepší herní projev celku z Azurového pobřeží mohl potvrdit také Jordan Veretout, jenže s jeho technickým obstřelem si poradil Mory Diaw. Fotbalisté Marseille svůj tlak v druhou trefu přece jen přetavili v 81. minutě, kdy se podruhé prosadil Sánchez. Hlavičku nejlepšího střelce hostů v této sezoně nejprve vyrazil na břevno dalším skvělým zákrokem Diaw, na následnou dorážku bývalého útočníka Barcelony či Arsenalu už však nestačil.

Aktuální tabulka Ligue 1
Aktuální tabulka Ligue 1Livesport