Remíza zajistila Leverkusenu jaro v Evropské lize, na dálku mu pomohlo Porto

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Remíza zajistila Leverkusenu jaro v Evropské lize, na dálku mu pomohlo Porto
Aktualizováno
Schick po rohu v 54. minutě nebezpečně hlavičkoval, Mignolet ale vytáhl míč nad břevno.
Schick po rohu v 54. minutě nebezpečně hlavičkoval, Mignolet ale vytáhl míč nad břevno.
AFP
Leverkusen v závěrečném utkání skupinové fáze Ligy mistrů doma jen remizoval 0:0 s Bruggami, bod mu však stačí ke třetímu místu a tím i jistotě jarních bojů v Evropské lize. Děkovat za to může Portu, které porazilo Atlético 2:1 a ukončilo tak jeho působení v pohárech. Za Bayer hrál od začátku Patrik Schick (26) a byl blízko gólu, v 89. minutě jej vystřídal Adam Hložek (20).

Bruggy dorazily do Leverkusenu už jako jistý postupující mezi nejlepších 16 celků Ligy mistrů, na čemž ztráta dvou bodů nic nezměnila. Boj o konečnou první příčku ve skupině B však na dálku prohrály s Portem. Schick se poprvé po zranění objevil v základní sestavě, v největší šanci ale skórovat nedokázal.

V 54. minutě vyslal po rohu prudkou hlavičku, brankář Simon Mignolet ale skvěle zasáhl. Český útočník tak neukončil čekání na premiérovou trefu. Letos mu v LM video vzalo gól v Bruggách pro titěrný ofsajd a v Portu zahodil penaltu. Hložek odehrál až poslední minuty utkání poté, co vystřídal českého kolegu.

Detail zápasu Leverkusen –⁠ Bruggy 0:0

Atlético po dvou posledních zaváháních (0:0 s Bruggami a 2:2 s Leverkusenem) zklamalo i v posledním zápase Ligy mistrů, když prohrálo na půdě Porta 1:2. Portugalci dvakrát udeřili už během první půlhodiny. Úvodní trefu si připsal v páté minutě Mehdi Taremi, jenž pátým gólem v soutěži pomohl svému celku ke konečné první příčce.

Pro Los Colchoneros, které od výraznější porážky uchránil výborně chytající Jan Oblak, naopak prohra znamená brzký konec v Evropě. V jarní fázi pohárů bude Atlético chybět poprvé od sezony 2010/11. Při bodové shodě s Leverkusenem ho stála lepší umístění horší vzájemná bilance.

Detail zápasu Porto –⁠ Atlético 2:1

Konečná tabulka skupiny B Ligy mistrů
Flashscore

Inter padl v závěrečném utkání "plzeňské" skupiny B na půdě mnichovského Bayernu 0:2. Bavoři tak v dosavadních šesti zápasech neztratili ani bod, což se jim za poslední čtyři ročníky milionářské soutěže podařilo už potřetí.

Rozhodující branku vstřelil hlavou už ve 32. minutě francouzský obránce Benjamin Pavard, po něm se trefil ještě Eric Maxim Choupo-Moting. K výsledné podobě tabulky to ovšem žádným způsobem nepřispělo, jelikož o postupu obou týmů bylo rozhodnuto už před začátkem zápasu.

Detail zápasu Bayern –⁠ Inter 2:0

Konečná tabulka skupiny C Ligy mistrů
Flashscore

Ve skupině A porazil Liverpool na Anfieldu vedoucí celek italské Serie A Neapol 2:0. O osudu utkání rozhodly v závěru dorážky Mohameda SalahaDarwina Núňeze. Hosté sice přerušili svou vynikající sérii vítězství a prohráli vůbec poprvé v sezoně, přesto ve skupině díky lepšímu skóre ze vzájemných střetnutí obsadili první příčku.

Ta druhá patří právě jejich úternímu soupeři, jehož trenér Jürgen Klopp oslavil vítězně hned dvojici milníků. V milionářské soutěži totiž odtrénoval 100. zápas a jakožto kouč Reds se pak představil už ve 400. utkání.

Detail zápasu Liverpool –⁠ Neapol 2:0

Rangers na dálku prohráli pomyslný souboj s Plzní o tým s nejhorším skóre (2:22) historie základních skupin LM, když doma prohráli s Ajaxem 1:3. Na výhře hostů, kteří na jaře budou pokračovat v Evropské lize, se rozhodujícím gólem už v první půli podílel Mohammed Kudus.

Detail zápasu Rangers –⁠ Ajax 1:3

Konečná tabulka skupiny A Ligy mistrů
Flashscore

Olympique Marseille nedokázal ani přes obrovskou podporu domácích fanoušků v posledním zápase skupiny D vybojovat kýžené vítězství a s Tottenhamem prohrál 1:2. V závěru první půle sice rozjásal tribuny Chancel Mbemba, po návratu ze šaten je ovšem utišil srovnávací trefou Clément Lenglet. Tečku za účinkováním francouzského klubu v evropských pohárech udělal v nastavení Pierre-Emile Höjbjerg.

Detail zápasu Marseille –⁠ Tottenham 1:2

Sporting Lisabon nezvládl domácí duel proti Frankfurtu a porážce 1:2 pro něj letošní ročník LM skončil. Hosty k obratu nasměroval z penalty Daiči Kamada, na něhož navázal Randal Kolo Muani. Pozdní zásah Tottenhamu v souběžně hraném utkání rozhodl o tom, že německý tým postoupil do osmifinále z druhé příčky a Portugalci budou pokračovat v Evropské lize.

Detail zápasu Sporting –⁠ Frankfurt 1:2

Konečná tabulka skupiny D Ligy mistrů
Flashscore