Safinův nejlepší zápas za Spartu: Vždy se snažím hrát stejně a dnes to vyšlo fakt dobře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Safinův nejlepší zápas za Spartu: Vždy se snažím hrát stejně a dnes to vyšlo fakt dobře

Ostap Safin proti Motoru nasbíral tři body.
Ostap Safin proti Motoru nasbíral tři body.Profimedia
Nejvydařenější utkání v krátké extraligové kariéře odehrál útočník Sparty Ostap Safin (23). Gólem a dvěma asistencemi se podepsal pod výhru Pražanů nad Českými Budějovicemi a poprvé nasbíral v jednom utkání tři body. Po jeho skončení byl Safin rád, že třetí útočná formace potvrdila dobré výkony z poslední doby. Mezi střelce se totiž zapsali i jeho spoluhráči Jan Buchtele (32) a David Vitouch (21).

"Začali jsme trošku pomalu, ale ve druhé a třetí třetině jsme udělali, co jsme museli. Myslím si, že celkově to byl dobrý výkon," řekl Safin novinářům po výhře Sparty 5:0. Čtyři góly přitom Pražané dali ve druhé části, kdy skóroval i on. "Jsem rád i za kluky, že se nám podařilo dát góly, ale hlavní je, že jsme vyhráli," uvedl.

Odchovanec Sparty si připsal trochu netradiční gól, jeho přihrávku totiž srazil za záda Dominika Hrachoviny obránce Motoru Kristofers Bindulis. "Každý gól platí," pousmál se Safin, podle kterého bylo důležité, že domácí byli dnes trpěliví. "Hráli jsme a dělali, co jsme museli. V obraně, v útoku. Prostě jsme plnili pokyny trenérů. K tomu, abychom byli úspěšní, musíme hrát 60 minut," řekl.

Utkání Sparta – České Budějovice 5:0

Odchovanec Sparty dnes odehrál 38. zápas v extraligové kariéře, poprvé si připsal více než dva body. "Nevím, zda byl nejlepší. Vždy se snažím hrát stejně a dnes to vyšlo fakt dobře, za což jsem rád," uvedl Safin, jenž se do Sparty vrátil loni v létě po pěti sezonách v zámoří.

Sparta si dnes připsala čtvrtou výhru za sebou a úspěšně zahájila sérii domácích utkání. V O2 areně se v nadcházejících osmi dnech představí třikrát. "Cestování není tak hrozné, ale určitě je lepší hrát doma. Připravíme se ale na všechny zápasy stejně a budeme chtít podat dobrý výkon," řekl Safin.

Aktuální tabulka Tipsport extraligy.
Aktuální tabulka Tipsport extraligy.Livesport