Sedlák skóroval a dojal otce, ale na Olomouc to nestačilo. V neděli budeme v pohodě, říká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sedlák skóroval a dojal otce, ale na Olomouc to nestačilo. V neděli budeme v pohodě, říká

Zdeněk Sedlák uspěl hned ve svém prvním extraligovém utkání.
Zdeněk Sedlák uspěl hned ve svém prvním extraligovém utkání.Profimedia
Pouze z poloviny úspěšnou premiéru v nejvyšší tuzemské soutěži má za sebou plzeňský hokejový útočník Zdeněk Sedlák (22). Návrat z Finska sice ozdobil brankou, ale Západočeši už další nepřidali a nakonec podlehli Olomouci 1:2. Urostlý forvard na severu Evropy působil od patnácti let a v barvách Indiánů bude navazovat na svého otce Zdeňka, jenž zde působil před devatenácti lety.

Již v 16. minutě se halou po přesné trefě mladšího ze Sedláků rozléhalo skandování jeho jména. "Abych pravdu řekl, tak jsme měl husí kůži. A táta měl za střídačkou slzy v očích. Byl to moc hezký moment," přiznal 190 centimetrů vysoký křídelník v pozápasovém rozhovoru s novináři.

"Byl tam odražený puk a šli jsme dva na jednoho. Nějak se mi to vrátilo na hokejku, tak jsme do toho plácnul a byl z toho gól. Šel jsem do brány a vrátilo se mi to tam. Šťastný gól to ale nebyl," popsal Sedlák gólovou akci.

Statistiky utkání Plzeň - Olomouc

Další trefu mohl přidat ve třetí třetině, ale v dobré pozici nepřekonal gólmana Olomouce Branislava Konráda. "Chyběl kousek. Trefilo mu to rameno, nebo možná vršek vesty," litoval promarněné šance za stavu 1:1.

Olomoučtí naopak v 54. minutě dokonali obrat a dvěma šťastnými trefami tak sebrali Plzni všechny tři body. "Nevím, zda jsme měli smůlu. První gól, co jsme dostali, tak to jsem snad ještě neviděl, aby se takhle puk odrazil od zadního mantinelu někomu přímo na hokejku před prázdnou branku. Druhý gól byl asi bruslí, ale ze střídačky jsem ho neviděl," komentoval bývalý útočník finského týmu RoKi inkasované góly.

Plzeň na úvod sezony herně příliš nepřesvědčila a po obměně kádru má na čem pracovat. "Přišlo moc nových a mladých kluků a na začátku jsme byli trochu ustrašení. Pak se to každým střídáním zlepšovalo, sedlo si to a v neděli budeme v pohodě,“ myslí si jedna z deseti nových akvizic Indiánů, kteří se v dalším kole představí na ledě Vítkovic.

O síle nadcházejícího soupeře a extraligy celkově zatím Sedlák nemá větší povědomí. "Byl to můj první extraligový zápas. Abych nějak více mohl hodnotit soupeře a soutěž, tak to se mě zeptejte někdy po dvaceti zápasech," uzavřel Sedlák.

Tabulka extraligy