Šéf Chelsea o vyhazovu Tuchela: Potřebujeme manažera, který s námi bude spolupracovat

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šéf Chelsea o vyhazovu Tuchela: Potřebujeme manažera, který s námi bude spolupracovat

Šéf Chelsea o vyhazovu Tuchela: Potřebujeme manažera, který s námi bude spolupracovat
Šéf Chelsea o vyhazovu Tuchela: Potřebujeme manažera, který s námi bude spolupracovatProfimedia
Když se Chelsea před týdnem rozloučila s německým stratégem Thomasem Tuchelem (49), oficiální důvod neuvedla. Mělo se za to, že příčinou byly neuspokojivé výsledky v začátku sezony, které podtrhl nezdar v Lize mistrů proti Dinamu Záhřeb (0:1). Americký majitel Chelsea Todd Boehly (48) nyní přišel s vyjádřením vznášejícím do nečekané výpovědi nové světlo.

Otěže klubu před více než čtvrt rokem převzala skupina investorů vedená spolumajitelem basketbalových Los Angeles Lakers a baseballového klubu Los Angeles Dodgers Toddem Boehlym. A jak se ukazuje, jeho pohled na budoucnost a vize se nesetkaly s myšlenkami německého kouče, který byl nahrazen Grahamem Potterem z Brightonu.

„Když převezmete jakýkoliv podnik, musíte se ujistit, že jste v souladu s lidmi, kteří podnik provozují,“ komentoval nyní Boehly celou situaci. "Tuchel je evidentně extrémně talentovaný a v Chelsea měl velké úspěchy. Ale naší vizí pro klub bylo najít manažera, který by s námi chtěl spolupracovat. Realita našeho rozhodnutí byla taková, že jsme si nebyli jisti, že Thomas viděl stejně, jako jsme to viděli my," dodal na konferenci v New Yorku.

"Nikdo nemá pravdu nebo se nemýlí, jen jsme neměli společnou vizi budoucnosti. Nešlo o Záhřeb, bylo to opravdu o společné vizi toho, jak chceme, aby Chelsea vypadala,“ nechal se slyšet Boehly, který také poukázal na důvody, které k tomuto kroku vedly.

Názorový rozkol pramenil především v otázce přístupu k rozvoji hráčů od prvního týmu až po mládežnickou akademii. „V Chelsea je potřeba zbořit spoustu zdí. Dříve první tým a akademie opravdu nesdílely data ani informace o tom, odkud pocházejí nejlepší hráči. Takže naším cílem bylo dát dohromady první tým s akademií. To vše musí být dobře namazaný stroj.“