Slalomářka Dubovská skončila v Sestriere desátá, zvítězila Švýcarka Holdenerová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slalomářka Dubovská skončila v Sestriere desátá, zvítězila Švýcarka Holdenerová

Slalomářka Dubovská skončila v Sestriere desátá, nejlépe v sezoně.
Slalomářka Dubovská skončila v Sestriere desátá, nejlépe v sezoně.Profimedia
Slalomářka Martina Dubovská (30) zajela desátým místem v Sestriere nejlepší výsledek v této sezoně Světového poháru. Vyhrála Švýcarka Wendy Holdenerová (29), která si po premiérovém triumfu v Killingtonu připsala druhé vítězství za sebou.

Dubovská byla po prvním kole dvanáctá a útočila na vylepšení svého sezonního maxima, kterým bylo 13. místo z úvodního slalomu sezony v Levi. Ve druhém kole se po své jízdě zařadila na třetí místo, ale čtyři další slalomářky byly pomalejší, takže si o dvě příčky polepšila. Pošesté v kariéře dojela ve slalomu Světového poháru v nejlepší desítce, jejím maximem je šestá příčka z loňského závodu v Levi.

Holdenerová se dva týdny po společném triumfu se Švédkou Annou Swennovou Larssonovou poprvé radovala ze samostatného vítězství. Po druhé příčce v prvním kole měla i ve druhé jízdě druhý nejrychlejší čas a porazila o 47 setin Američanku Mikaelu Shiffrinovou. Dotáhla se na ni do čela průběžného pořadí slalomu, obě nasbíraly 325 bodů.

V Itálii se Dubovská potýkala s náročnou tratí. "Byla dlouhá, místy rozbitá, místy ledová, takže to na tom bylo těžké," řekla v nahrávce pro média. Z návratu do desítky po více než roce měla radost. "Jsem ráda, že jsem zase v TOP 10, je to super. Ale určitě máme dál na čem pracovat, hlavně na těch závěrečných úsecích. Ale to víme, už na tom pracujeme a doufejme, že se to bude lepšit," dodala.

Na třetí místo se v dnešním závodě propadla vedoucí žena po prvním kole Slovenka Petra Vlhová. Hned za ní díky nejrychlejšímu času druhého kola skončila Švédka Hanna Aronssonová Elfmanová, která si polepšila o 12 příček.

Kompletní výsledky závodu v Sestriere

Další slalom čeká lyžařky 29. prosince v Semmeringu.