Hektickou devátou etapu Vuelty ovládl Kämna. Německý cyklista uspěl po dlouhém úniku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hektickou devátou etapu Vuelty ovládl Kämna. Německý cyklista uspěl po dlouhém úniku
Kämna ovládl 9. etapu po úniku.
Kämna ovládl 9. etapu po úniku.Profimedia
Devátou etapu Vuelty s neutralizovaným dojezdem vyhrál po úniku německý cyklista Lennard Kämna (26) a zkompletoval triumfy ze všech tří Grand Tour. Po úspěšném útoku ze skupiny uprchlíků pět kilometrů před cílem přijel na Collado de la Cruz de Caravaca se čtvrtminutovým náskokem. Červený dres lídra uhájil Američan Sepp Kuss (28). Pořadatelé časy pro celkové pořadí zastavili dva kilometry před cílem kvůli nebezpečné blátivé trati v závěru cílového stoupání.

Peloton se po startu z Cartageny během větrného dne často dělil. Šestadvacetiletý Kämna s dalšími sedmi uprchlíky jeli v úniku zhruba 130 km. "Vítr na začátku foukal hodně z boku. Naštěstí jsem byl v čele, když skupina odjela. A na konci hledal správný okamžik k úniku," řekl člen týmu Bora-hansgrohe Kämna, jenž na Tour de France vybojoval vavřín v roce 2020 a na Giru d'Italia loni.

Druhý skončil Ital Matteo Sobrero před Chrisem Hamiltonem z Austrálie. Kvůli zablácené cestě po dešti byly časy neutralizovány před závěrečnými dvěma kilometry, favorité na celkové prvenství proto dorazili v poklidném tempu.

V pondělí mají cyklisté volný den, pak do druhého ze tří týdnů vstoupí individuální časovkou na 25,8 km ve Valladolidu.

Kompletní výsledky 9. etapy