Vítězství pro kamaráda. Vingegaard ovládl 16. etapu Vuelty a na Kusse ztrácí necelou půlminutu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vítězství pro kamaráda. Vingegaard ovládl 16. etapu Vuelty a na Kusse ztrácí necelou půlminutu
Jonas Vingegaard ovládl 16. etapu Vuelty.
Jonas Vingegaard ovládl 16. etapu Vuelty.Profimedia
Dánský favorit Jonas Vingegaard (26) vyhrál po úspěšném útoku v závěrečném prudkém stoupání 16. etapu Vuelty a posunul se na druhé místo průběžného pořadí. Na kolegu z týmu Jumbo-Visma Seppa Kusse (28) ztrácí šampion posledních dvou Tour de France 29 sekund. Po dni volna dnes cyklisté vstoupili do závěrečného třetího týdne, Vuelta skončí v neděli v Madridu.

Vingegaard odjel pelotonu čtyři kilometry před cílem v Bejes a nikdo ze soupeřů na jeho útok nedokázal zareagovat. Pro druhý letošní etapový vavřín na Vueltě si přijel s komfortním náskokem 43 sekund. Druhý byl Finn Fisher-Black z Nového Zélandu před Nizozemcem Woutem Poelsem.

Kuss měl manko zhruba minuty a uhájil červený trikot. Jeho náskok se ale výrazně ztenčil. Vingegaard má půlminutový odstup, další člen hvězdné sestavy Primož Roglič klesl na třetí příčku a ztrácí o další minutu navíc.

Jezdci Jumbo-Visma nicméně měli smíšené pocity, protože jejich další kolega Nathan Van Hooydonck dnes utrpěl vážná zranění při autonehodě v rodné Belgii a musel být oživován. "Pod stoupáním nám řekli, že se Nathan probudil. Doufám, že je to pravda," uvedl v cíli maďarský člen úspěšné sestavy Attila Valter.

Michal Schlegel dojel do cíle ve skupině s téměř desetiminutovým mankem na 89. místě, druhý český účastník Jan Hirt měl odstup 14:16 minuty a byl na chvostu pole. Peloton nyní čekají poslední dvě horské etapy, pak už budou převážně rovinaté.

Výsledky 16. etapy a celkové pořadí