Simon trefil první gól po návratu do Sparty. Půjdu postupně nahoru, věří útočník

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Simon trefil první gól po návratu do Sparty. Půjdu postupně nahoru, věří útočník

Simon trefil první gól po návratu do Sparty. Půjdu postupně nahoru, věří útočník
Simon trefil první gól po návratu do Sparty. Půjdu postupně nahoru, věří útočníkProfimedia
Z prvního gólu po návratu do Sparty se dnes radoval útočník Dominik Simon (28), který pomohl k vítězství Pražanů v 10. kole extraligy na ledě Kladna 5:2. Postaral se o jednu z celkem čtyř přesilovkových branek svého týmu, který díky nim přes nepříznivý vývoj a průběžný stav 0:1 a 1:2 slavil nakonec tříbodový zisk. Simon po kombinaci švédských bratrů Erika a Gustafa Thorellových zvýšil ve 48. minutě na 4:2.

"Je to hrozně příjemné. Na první místo ale dávám vždycky vítězství týmu, což se povedlo. Mně se navíc povedlo dát gól, takže mám dvojitou radost," řekl Simon novinářům. Naposledy skóroval 17. února v NHL v dresu Pittsburghu proti Philadelphii. Na Spartě čekal na první bod do dnešního osmého startu v sezoně. "Proto jsem měl asi takovou radost," podotkl s úsměvem.

"Určitě je to vzpruha. Na začátku jsem se soustředil na trochu jiné věci. Nějak jsem tohle nechával okolí, ať soudí výkony, jak chce, podle jejich úsudku. Takže já jsem za to stoprocentně rád. Vždycky je to potěšení, nějaké zvednutí nálady a sebevědomí. Jsem za to moc rád," prohlásil.

Statistiky utkání Kladno - Sparta

Simon odešel ze Sparty v roce 2014 do Plzně a po jedné sezoně zamířil do NHL. Tam za Pittsburgh, Calgary a Anaheim sehrál 256 zápasů a připsal si 22 branek a 55 asistencí. Ve 12 duelech play off přidal čtyři přihrávky. Teď si opět zvyká na evropský hokej.

"V Americe jsem byl přeci jen docela dost let, takže zřejmě jsem si zvykal, co se týká kultury, zabydlování doma a stadionů. Jsou tady větší hřiště, ale třeba v O2 areně je menší, takže zvykání si bylo o to příjemnější," uvedl Simon, který v Kladně mohl zavzpomínat také na hru menším kluzišti. "Jo, je to znát. Hraje se tady trošku rychlejší hokej. Myslím, že jsme začali jednoduše, byli jsme na to i připravení. Je třeba se trochu přizpůsobit. Určitě je to něco jiného než na velkém hřišti."

Aktuální forma hokejové Sparty
Aktuální forma hokejové SpartyFlashscore

Simon, který v květnu z osobních důvodů opustil po dvou odehraných zápasech nakonec bronzový český národní tým na mistrovství světa ve Finsku, měl sám ze své hry i bez bodového příspěvku dobrý pocit. "Snažil jsem se hrát jednoduchý hokej a dělal jsem, co mi zrovna šlo, což bylo hrát jednoduše, být silnější na puku a hledání šancí a akcí. Myslím, že něco z toho se povedlo," podotkl. Věří, že forma jde nahoru. "Cítím se dobře, ale i to, že se zlepšuji fyzicky. To mě moc těší. Věřím, že výkonnostně a v dalších ohledech půjdu také postupně nahoru."

Pochvaloval si, že Sparta vylepšila hru v přesilových hrách, v kterých se jí dosud nedařilo. "Dlouho jsme čekali na nějaký gól v přesilovce. Jsme rádi, že se nám to povedlo. Myslím si, že jsme to i dobře sehráli. Koukáme jako první na to, jak to hrajeme, vytváříme si šance a jestli z toho dáváme góly. Povedlo se nám obojí, takže to byl dobrý den," dodal Simon.

Tabulka Tipsport extraligy