Sparta uspěla v Budějovicích, Plzeň vyloupila Kladno. Vyhrál i Liberec

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta uspěla v Budějovicích, Plzeň vyloupila Kladno. Vyhrál i Liberec

Sparťan David Tomášek z trestného střílení Dominika Hrachovinu nepřekonal.
Sparťan David Tomášek z trestného střílení Dominika Hrachovinu nepřekonal.Profimedia
Sparta v 8. kole extraligy uspěla na ledě Českých Budějovic 3:2 v prodloužení a bodovala v pátém utkání v řadě. Na mizerný vstup do sezony dává zapomenout Plzeň, která triumfovala v Kladně 4:0 a uspěla počtvrté za sebou. Výhru za tři body si připsaly i Brno a Liberec. Ten si v neúplné tabulce upevnil druhé místo.

Sparta na jihu Čech dvakrát vedla, domácí pokaždé srovnali. Utkání tak dospělo do prodloužení, které ale už po minutě a pěti vteřinách ukončil kapitán Pražanů Michal Řepík. Motor si připsal šestou porážku za sebou.

Statistiky utkání České Budějovice – Sparta

Liberec doma rozstřílel Olomouc 6:2, vyhrál potřetí v řadě a v neúplné tabulce je o pouhý bod za prvními Pardubicemi. Severočeši bodovali ve všech devíti zápasech, které v sezoně odehráli. Hanáci prohráli teprve podruhé a klesli na sedmé místo.

Statistiky utkání Liberec – Olomouc

Kladno nezvládlo domácí zápas s Plzní, prohrálo 0:4 a potřetí za sebou vyšlo naprázdno. Západočeši naopak slaví třetí vítězství z posledních čtyř duelů a posunuli se z posledního na 10. místo. Prvním čistým kontem v sezoně k tomu přispěl brankář Miroslav Svoboda, který navíc zaznamenal i asistenci.

Statistiky utkání Kladno – Plzeň

Brněnská Kometa přetlačila Litvínov 5:4, vyhrála potřetí za sebou a posunula se na šesté místo tabulky. Severočeši naopak nenavázali na sérii čtyř utkání, v nichž bodovali, a jsou třináctí.

Statistiky utkání Brno – Litvínov

Tabulka extraligy